Iată care va fi primul model de iPhone asamblat în India

0
703

Apple este pregătită să înceapă producția de iPhone la fabricile din Bangalore, India, în lunile care urmează, conform unor surse citate de The Economic Times și preluate de Reuters. Cel mai accesibil model din gama iPhone – SE – va fi primul iPhone „Assambled in India”.

Apple a încheiat luna trecută un acord cu guvernul indian pentru demararea operațiunilor de producție în Karnataka. Potrivit informațiilor existente, de fabricarea iPhone în India se va ocupa partenerul taiwanez al Apple, Wistron. Acesta ar fi finalizat deja lucrările la fundația primei fabrici, iar în câteva săptămâni ar trebui să înceapă asamblarea iPhone SE, marcând astfel începutul unei noi ere de iPhone-uri asamblate în afara Chinei.

Deși se zvonea că Apple a încercat din greu să obțină diferite facilități fiscale de la guvernul Indiei, pentru a începe producția de iPhone în această țară, surse din industrie care cunosc discuțiile susțin că nu a primit astfel de facilități pentru producția de iPhone SE.

Deși The Economic Times scrie că Apple a dorit inițial să producă între 300.000 și 400.000 de dispozitive iPhone SE în India, o sursă citată de Reuters susține că la început vor fi produse mult mai puține astfel de dispozitive. Mai mult, aceasta din urmă susține că este mult prea devreme ca să putem spune cu certitudine ce alte modele de iPhone vor mai fi asamblate la fabrica din Bangalore.

Noile dispozitive iPhone produse în India vor fi comercializate, cel mai probabil, în principal în India și țările învecinate, Apple dorindu-și să crească, cota de piață a iPhone aici, unde cele mai populare sunt telefoanele cu preț de aproximativ 200$. Fabricarea iPhone SE în India ar putea să îi permită să îl comercializeze în această țară la prețuri mai mici decât în prezent, fără a-i fi afectată marja de profit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.