Anul acesta ar putea apărea primele iPhone-uri Made in India

0
868

Apple a primit de curând o aprobare pentru propunerea de a „demara operațiunile inițiale de producție” din partea statului Karnataka, sud-estul Indiei, ce îi va permite să lanseze în curând primele iPhone-uri Made in India (Fabricat în India), scrie The Times of India. 

Ministrului pentru Tehnologia Informației din Karnataka, Priyank Kharge, a declarat că o parte dintre viitoarele modele de iPhone vor fi asamblate în Bangalore, centrul industriei IT din India, la o uzină operată de Wistron, o companie taiwaneză parteneră Apple.

Apple și-a arătat un interes tot mai mare față de ideea extinderii procesului de asamblare a iPhone în India, imediat după ce prim-ministrul acestei țări, Narendra Modi, a venit cu programul „Made in India”. În ultimele câteva luni, oficialii Apple și autoritățile indiene au purtat intense negocieri cu privire la extinderea operațiunilor gigantului american în India, ajungându-se în final la un acord cu statul Karnataka. Pentru acest acord, ministrul Priyank Kharge oferă asigurări că statul indian nu i-a oferit companiei americane facilități fiscale sau scutiri temporare de la plata unor taxe, contrazicând astfel informațiile vehiculate în presă în ultima vreme.

După cum am aflat încă de săptămânile trecute, intenția companiei americane de a fabrica iPhone (și, posibil, alte produse) pe teritoriul Indiei i-a convins imediat pe taiwanezii de la Wistron să își extindă operațiunile în republica din sudul Asiei. Conform informațiilor vehiculate în presă, iPhone 8 va fi primul model de iPhone produs la viitoarea uzină Wistron din India.

Alături de parteneriatul încheiat acum, oficialitățile statului indian Karnataka au mai afirmat într-o conferință de presă că discută în prezent cu Apple și cu privire la alte colaborări viitoare, însă au refuzat să ofere informații suplimentare despre acestea.

Noul acord obținut cu India reprezintă un pas mare înainte pentru Apple, care își va putea extinde astfel foarte mult baza de clienți din India și, implicit, crește veniturile. Deocamdată nu se știe dacă gigantul american va comercializa iPhone-urile produse în India numai pe teritoriul acestui stat sau dacă intenționează să le comercializeze și în alte țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.