Oficiali ai Apple au făcut săptămâna trecută o mișcare neobișnuită și totodată surprinzătoare, dezvăluind că lucrează la un Mac Pro modular, complet refăcut.

Din păcate, ei nu au putut să ne ofere prea multe informații cu privire la noul computer „pro” și nici nu au specificat exact când îl vor lansa, însă Thom Holwerda de la OSnews vine cu câteva completări importante pe marginea acestui subiect.

Citând „persoane și surse care știu meserie,” jurnalistul ne spune că, înaintea anunțului Apple, viitorul Mac Pro era unul incert, întrucât gigantul american nu știa cu certitudine ce să facă, cu cel care era odată cel mai puternic computer al său.

Lucrurile s-ar fi schimbat la lansarea MacBook Pro 2016, când Apple a primit numeroase critici din partea utilizatorilor și a văzut că generația precedentă continua să se vândă mai bine decât aceasta. Acest lucru coroborat cu „negativitatea constantă” a profesioniștilor care folosesc platforma macOS și reacțiile față de monitorul LG 5K ar fi convins-o pe Apple că trebuie să acorde din nou atenție celor care au nevoie de Mac-uri puternice, compania americană luând astfel decizia de a lansa un nou model de Mac Pro (printre altele).

Din păcate, însă, această decizie ar fi fost luată „în ultimele luni”, dezvoltarea noului Mac Pro modular începând „în urmă cu numai câteva săptămâni” – o veste nu tocmai bună pentru cei care așteaptă cu nerăbdare noul desktop…

Estimând cât de mult ar putea dura procesul de dezvoltare al unui computer de tipul Mac Pro, Thom Holwerda a ajuns la concluzia că Apple nu va lansa noul Mac Pro până la sfârșitul lui 2018 sau, cel mai probabil, până în 2019. De fapt, însăși oficialii Apple au spus că noul computer modular nu va fi lansat decât după anul curent.

Decizia de a continua și dezvolta un înlocuitor Mac Pro modular pare să fi fost luată în lunile recente, dezvoltarea începând în urmă cu numai câteva săptămâni, ceea ce face foarte clar motivul pentru care Apple a spus că nu îl va lansa anul acesta. Nu am nicio idee despre cât de mult durează dezvoltarea unui computer precum Mac Pro, dar cred că ne putem aștepta ca noul Mac Pro să fie lansat la sfârșitul anului 2018 cel mai devreme, deși cel mai probabil nu va fi livrat mai devreme de 2019.

Alături de Mac Pro, Thom Holwerda a mai spus că Apple lucrează la mai multe variante de MacBook Pro fără Touch Bar, precum și că dezvoltă alte lucruri adresate profesioniștilor. Printre acestea s-ar număra un sistem de asociere a iPad Pro cu un Mac pentru a putea fi folosit ca o tabletă grafică de tipul Cintiq.

Așadar, va mai trece ceva vreme până când Apple va veni cu un nou model de Mac Pro, dar sperăm că așteptarea va merita. Vă reamintim că gigantul american a mai promis săptămâna trecută că noul Mac Pro va avea un design modular pentru a permite upgradarea lui constantă, dar și că el va fi capabil să facă față cerințelor mari ale programelor de realitate virtuală și editare video. În plus, Apple a anunțat pe atunci că va lansa și un monitor „pro.”

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.