Marți dimineață compania Apple a luat decizia de a înceta să mai semneze iOS 10.2.1 și iOS 10.3 pentru toate modelele de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 10. iOS 10.3.1 devine astfel singura versiune de iOS 10 care mai poate fi instalată pe dispozitivele iPhone 5 (și mai recent), iPad 4 (și mai recent), iPad Air (și mai recent), iPad mini 2 (și mai recent) și iPod touch generația a 6-a.

Or, în cazul în care ai instalat iOS 10.3.1, sau orice versiune ulterioară a sistemului de operare, pe iPhone, iPad sau iPod touch, începând din acest moment, va fi imposibil să mai revii (prin procedura de downgrade/retrogradare) la iOS 10.3 (și, desigur, oricare altă versiune anterioară a sistemului de operare). În cazul în care ai instalat iOS 10.2.1 sau iOS 10.3, poți rămâne cu aceste versiuni, chiar dacă mereu este recomandat să descarci și instalezi cele mai noi versiuni ale sistemului de operare Apple.

Oprirea procesului de downgrade este o practică obișnuită pentru compania Apple, care la câteva săptămâni după lansarea unor actualizări de iOS încetează să le mai semneze pe cele anterioare, forțând astfel utilizatorii (cu dispozitive compatibile) să facă actualizarea la cele mai noi versiuni și să nu mai revină la anterioarele, care pot conține erori sau breșe de securitate. Aceasta este o problemă pentru utilizatorii care doresc să realizeze jailbreak, întrucât breșele înlăturate de Apple în noile versiuni puteau fi folosite pentru crearea unor soluții de jailbreak în versiunile precedente.

iOS 10.3.1 a fost lansat săptămâna trecută și venea cu toate noutățile cuprinse în iOS 10.3, precum și cu o actualizare de securitate importantă (mai multe detalii aici).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.