Apple ar fi semnat un contract pe doi ani cu Samsung Display pentru furnizarea de panouri OLED curbate, conform mai multor publicații sud-coreene.

Săptămâna trecută a apăurt o informație potrivit căreia Apple ar fi comandat nu mai puțin de 70 de milioane de ecrane OLED de la Samsung Display – singurul său furnizor de panouri OLED pentru iPhone 8. Potrivit noilor date, însă, respectiva comandă ar putea fi suplimentată de compania americană în încercarea de a întâmpina cu stocuri suficiente cererea foarte mare pe care se preconizează că o va înregistra viitorul iPhone „premium”, așa că Samsung Display se pregătește să fabrice până la 92 de milioane de afișaje pentru Apple.

Conform contractului, Samsung Display va furniza companiei Apple în 2017 între 70 și 92 de milioane de panouri OLED de dimensiuni mici . Asta  înseamnă că aproximativ 30% dintre iPhone-urile livrate în 2017 vor veni cu panouri OLED curbate, ținând cont de faptul că Apple livrează anual în jur de 200 de milioane de iPhone-uri.

Zvonurile de până acum ne-au sugerat că Apple va comercializa, începând din septembrie, pe lângă modelul de iPhone cu afișaj OLED, și două modele noi de iPhone – 7s și 7s Plus – cu ecrane LCD standard. Spre deosebire de acestea, însă, iPhone 8 urmează să aibă un factor de formă nou, ecran din muchie-în-muchie și alte câteva caracteristici „premium.”

Compania taiwaneză Yuanta Securities Investment Consulting estimează că Apple va livra până la finele anului 2017 nu mai puțin de 100 de milioane de iPhone-uri din noua generație. Potrivit lor, cel puțin 55 de milioane dintre acestea vor avea panouri OLED.

În știrile apărute în presa sud-coreeană se mai arată că Samsung și-ar fi transformat o fabrică de ecrane LCD în fabrică de producție a ecranelor OLED tocmai pentru a onora comenzile primite de la Apple. În total, se estimează că investițiile totale ale firmei sud-coreene în linii de producție a ecranelor OLED s-ar putea ridica la 10 triliarde de woni în 2017.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.