Apple se pregătește temeinic pentru lansarea unei noi generații de iPhone, comandând recent de la Samsung nu mai puțin de 70 de milioane de panouri OLED. Informația vine de la o sursă din industrie citată de Nikkei, care mai adaugă și ceva ce știam deja: producătorul sud-coreean va fi unicul furnizor de ecrane OLED pentru iPhone 8.

Numărul foarte mare de panouri comandate de către Apple nu ar trebui să surprindă pe nimeni, în condițiile în care, datorită schimbărilor cu care va veni, iPhone 8 va genera foarte multă cerere pe piață (așa cum s-a întâmplat de fiecare dată cu fiecare model complet nou de iPhone pe care Apple l-a lansat).

Iar dacă spusele sursei citate de Nikkei nu sunt suficiente pentru a vă convinge, analistul IHS Markit David Hsieh confirmă numărul de panouri OLED comandate de Apple de la Samsung:

Apple a comandat 70 de milioane de panouri OLED de la Samsung anul acesta,  iar Samsung se pregătește să producă până la 95 de milioane de unități pentru Apple în 2017, în cazul în care cererea va depăși așteptările.

Zvonuri mai vechi au sugerat posibilitatea ca stocurile de iPhone 8 să fie restrânse la lansarea din septembrie, estimându-se că cererea nu va fi acoperită decât spre sfârșitul anului. Analistul IHS Markit nu exclude o astfel de posibilitate, ba chiar afirmă că s-ar putea ca iPhone 8 să fie disponibil în stocuri suficiente abia în 2018.

Este de asemenea posibil ca o parte dintre aceste 70 de milioane de aparate să nu fie livrate clienților anul acesta (…).

Separat de comenzile de ecrane, sursa din industrie a celor de la Nikkei mai adaugă și câteva detalii cu privire la gama 2017 de iPhone, confirmând ceea ce știam deja. Aceasta susține că noul model de iPhone premium (iPhone 8) lipsit de buton principal și cu afișaj OLED de 5,2 inchi va fi lansat împreună cu modelele standard cu butoane principale și ecrane LCD de 4,7 inchi și 5,5 inchi (iPhone 7s, respectiv iPhone 7s Plus). De asemenea, ea este de părere că toate cele trei modele vor avea o funcționalitate de încărcare wireless și vor fi rezistente la apă. Mai mult decât atât, ea susține că cel puțin un model (cel mai probabil iPhone 8) va avea un senzor 3D capabil să recunoască chipurile.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.