Apple a invitat săptămâna trecută un mic grup de jurnaliști la o discuție în cadrul căreia nu a vorbit aparent doar despre viitorul Mac Pro, ci și despre faptul că nu vrea să lanseze Mac-uri cu ecrane tactile sau cu procesoare ARM.

Potrivit Inei Fried de la Axios:

Compania nu are planuri pentru Mac-uri cu ecrane tactile sau pentru computere acționate doar de tipul de procesoare ARM folosite în iPhone și iPad. Cu toate acestea, directorii au lăsat deschisă posibilitatea ca procesoare ARM să joace un rol mai important în procesoarele asociate, ceva ce am văzut pentru prima dată la MacBook Pro cu procesorul T1 care susține Touch Bar.

Aparent, atunci când a fost întrebat despre posibilitatea lansării unor Mac-uri cu ecrane tactile, șeful departamentului de marketing de la Apple, Phil Schiller, a răspuns cu un scurt „nu.”

Matthew Panzarino de la TechCrunch:

Merită menționat că, atunci când a fost întrebat despre un afișaj tactil, (…) Schiller a răspuns „Nu.”

„Asta este o cu totul altă lungă discuție în care putem intra, dar este suficient să spunem că nu-i o mare necesitate a clienților Mac Pro pe care încercăm să o adresăm,” a spus el.

Aceasta nu este pentru prima dată când oficiali ai Apple resping complet ideea lansării unui Mac cu eran tactil. În luna noiembrie a anului trecut, spre exemplu, Schiller a spus că Apple a testat un Mac cu ecran tactil și că a ajuns astfel la concluzia că „nu este lucrul corect de făcut.” El chiar a mers până într-acolo încât a spus despre ideea lansării unui iMac cu ecran tactil este una „absurdă.”

„Îți poți imagina un iMac de 27 inchi la care trebuie să ajungi în încercarea de a-l atinge și face lucruri. Asta e chiar absurd.” El a explicat de asemenea că o astfel de mutare ar însemna o redesenare completă a barei de meniu pentru degete, într-un mod care ar ruina experiența celor care folosesc dispozitive indicatoare, precum touchpad-urile sau mausurile. „Nu-l poți optimiza pentru ambele,” a spus el.

Alături de Schiller, șeful departamentului de design industrial al Apple, Jony Ive, a afirmat că un Mac cu ecran tactil nu ar fi „o aplicație utilă sau adecvată pentru Multi-Touch.”

Până în prezent, singurul Mac care are un ecran tactil este MacBook Pro 2016. În cazul acestuia, nu vorbim însă despre ecranul principal de 13 sau 15 inchi, ci despre un mic ecran secundar, poziționat deasupra tastaturii, care afișează diferite elemente, în funcție de aplicația în care te aflii ori de acțiunea pe care o întreprinzi.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.