Mai multe modele noi de iPad sunt testate în Cupertino și zonele învecinate într-un moment în care este sugerată lansarea unor produse noi în viitorul foarte apropriat.

Citând analiști „reputați” care au preferat să își păstreze anonimatul, MacRumors scrie că Apple va anunța noi produse în a doua parte a acestei luni, cel mai probabil chiar săptămâna viitoare – în perioada luni, 20 martie – vineri, 24 martie. Potrivit blogului de peste Ocean, analiștii citați au obținut informația din surse proprii și nu au plecat de la alte zvonuri.

Anunțarea unor produse noi chiar peste o săptămână ar fi ușor surprinzătoare, în condițiile în care până acum Apple nu a invitat jurnaliștii la un eveniment media (de regulă, compania americană invită presa la conferințele organizate în luna martie cu 11-12 zile înainte ca acestea să aibă loc). Desigur, nu ar fi exclus ca Apple să trimită invitațiile la conferință mai târziu, așa cum nu ar fi exclus nici ca gigantul american să anunțe noile produse fără să organizeze vreo conferință (printr-un comunicat de presă; se întâmplă mai ales dacă produsele nu reprezintă decât actualizări minore aduse unor produse actuale).

Analiștii citați de MacRumors nu oferă, din păcate, indicii cu privire la produsele pe care Apple le va anunța în viitorul apropriat. Cu toate acestea, zvonurile de până acum ne sugerează că ar fi vorba despre noi modele de iPad, versiuni noi de iPhone SE și iPhone 7 și poate chiar noi modele de Mac.

În ceea ce privește iPad-urile, ei bine astăzi a apărut o confirmare a faptului că lansarea unor modele noi este iminentă. Compania de marketing Fisku a descoperit în datele sale analitice identificatorii mai multor modele noi de iPad. Prezentați de TechCrunch, cei patru identificatori găsiți în datele colectate de Fisku pot corespunde unui număr de două și până la patru modele diferite de iPad.

Identificatorii sunt listați mai jos:

  • iPad 7,1 – apare de 17 ori în datele Fiksu
  • iPad 7,2 – apare de 11 ori în datele Fiksu
  • iPad 7,3 – apare de 5 ori în datele Fiksu
  • iPad 7,4 – apare de 10 ori în datele Fiksu

Cam același număr vedem că este testat cam cu o lună înaintea lansării.

După părerea noastră, identificatorii corespund unui număr de două modele diferite de iPad, fiind atribuite versiunilor Numai Wi-Fi și Wi-Fi + Cellular ale acelor modele. Această ipoteză este ușor de susținut numai dacă ne uităm la numerele de versiune ale actualelor modele de iPad Pro:

  • iPad Pro 12,9 inchi, Numai Wi-Fi – iPad 6,7
  • iPad Pro 12,9 inchi, Wi-Fi + Cellular – iPad 6,8
  • iPad Pro 9,7 inchi, Numai Wi-Fi – iPad 6,3
  • iPad Pro 9,7 inchi, Wi-Fi + Cellular – iPad 6,4

Dar chiar dacă știm că este vorba despre cel puțin două modele de iPad, nu știm care sunt acelea. Zvonurile apărute până în prezent ne sugerează că Apple lucrează la un iPad complet nou cu afișaj de 10,5 inchi, la un iPad de 9,7 inchi mai ieftin, la un iPad Pro de 12,9 inchi și poate chiar la un iPad mini „Pro.” Dintre aceste patru modele, informațiile despre primele trei sunt destul de clare și provin din surse multiple, care sugerează că modelul de 10,5 inchi nu va fi pregătit de lansare până spre jumătatea anului în curs.

Or, este posibil ca cei patru identificatori mai sus menționați să aparțină unor noi modele de iPad de 9,7 inchi și 12,9 inchi, modele care să fie anunțate săptămâna viitoare, după cum ne sugerează analiștii anonimi citați de MacRumors. Acestea ar putea reprezenta actualizări suficient de mici încât să nu fie nevoie de organizarea unei conferințe, așa cum ar fi fost în cazul în care Apple ar fi anunțat și modelul de 10,5 inchi. Totuși, nu excludem posibilitatea ca Apple să organizeze un eveniment media, situație în care ar putea fi prezentate și alte modele de iPad ale căror identificatori nu au fost descoperiți încă (cum ar fi, spre exemplu, iPad-ul de 10,5 inchi, în situația în care identificatorul său nu este listat mai sus).

Indiferent dacă Apple organizează sau nu o conferință săptămâna viitoare, dacă va prezenta noi produse, veți afla cu siguranță de pe iTutorial.ro!

2 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.