iPhone 8 ar putea avea totuși un ecran puțin curbat

0
1025

Mult-așteptatul iPhone 8 ar putea avea în cele din urmă un afișaj OLED de 5,8 inchi ușor curbat. Informația vine de la o sursă citată de site-ul web japonez Nikkei Asian Review, care mai adaugă că îndoitura muchiilor afișajului noului dispozitiv va fi mai mică decât cea a ecranului Samsung Galaxy S7 Edge, spre exemplu.

Informația prezentată de Nikkei vine la mai puțin de o săptămână după ce un analist de la IHS Markit a spus că „Apple va adopta o implementare plată a [afișajului] OLED pe modelul lor special de iPhone, care va fi similară actualului model de sticlă 2,5D.” Spusele respectivului analist confirmau informațiile anterioare cum că Apple va adopta o sticlă 2,5D, similară celei folosite în toate modelele iPhone lansate din 2014 încoace – adică, cu muchiile ușor curbate. Or, putem spune că informația prezentată acum de Nikkei este susținută de zvonurile anterioare, chiar dacă până acum nu reieșea foarte clar că Apple va introduce un afișaj ușor curbat în iPhone 8.

În continuare, sursa citată de japonezii de la Nikkei susține că Apple „nu ar fi folosit OLED în mod optim” dacă ar opta pentru un afișaj plat similar celui din actualele modele de iPhone. Totuși, aceasta atenționează că Apple nu a venit încă, cu forma finală a iPhone 8, deci anumite aspecte ale sale pot suferi modificări.

În plus, Nikkei mai adaugă că afișajul curbat va „oferi un spațiu de vizionare de aproximativ 5,2 inchi,” fără a aduce cine știe ce funcționalități speciale (sau, mai curând, stratageme, precum cele folosite de Samsung în gama Edge). Acest spațiu util de vizionare sugerat de japonezi este foarte apropriat de diagonala utilă de 5,15 inchi sugerată de analistul Ming-Chi Kuo în urmă cu câteva luni. Acesta din urmă a adăugat că în spațiul care rezultă din diferența dintre diagonala utilă (spațiul de vizionare) și diagonala totală a ecranului (de 5,8 inchi) vor fi amplasate butoanele virtuale.

Așadar, devine tot mai clar faptul că iPhone 8 nu va avea ecranul curbat la modul în care ne așteptam lunile trecute, când auzeam că afișajul său va fi „curbat” și nimic mai mult.  Rămâne, totuși, de văzut dacă va exista până și mica, curbură a afișajului sugerată acum de Nikkei sau dacă tot ce va fi curbat la partea frontală a iPhone 8 va fi sticla care acoperă afișajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.