Una dintre cele mai controversate modificări din istoria smartphone este cu siguranță îndepărtarea jackului de 3,5mm pentru căști. Apple și-a asumat această decizie foarte curajoasă odată cu iPhone 7 și iPhone 7 Plus, iar în prezent tot mai multe telefoane vin fără componenta omniprezentă odinioară.

Uitându-ne la recenziile apărute pe Internet despre iPhone 7 și iPhone 7 Plus, vom vedea că lipsa jackului este criticată mai peste tot. Poate cu o mare excepție: Apple. Compania americană a încercat din răsputeri să motiveze scoaterea jackului prin faptul că el ocupa spațiu prețios în interiorul dispozitivelor iPhone și nu ar fi permis ca noile modele să aibă o baterie mai mare sau un Motor Haptic nou. Totuși, părerile pro sau contra despre eliminarea jackului contează mai puțin în momentul de față, când trebuie să acceptăm situația de a nu avea această componentă nici în iPhone 7, nici în 7 Plus și nici în modelele care le vor succeda.

Și cum știm că există utilizatori de iPhone 7 și iPhone 7 Plus care văd jackul ca pe ceva indispensabil, ne-am gândit să prezentăm câteva soluții destul de simple prin care problema va fi rezolvată simplu și rapid. Într-adevăr sunt soluții de compromis, dar altă posibilitate nu este.

Accesorii cu jack pentru iPhone 7 și iPhone 7 Plus

Adaptorul Lightning

Un adaptor de acest gen îndeplinește un rol foarte simplu, vă permite să conectați orice sursă auxiliara cu mufă de 3,5mm la un iPhone 7 / 7 Plus. Este de ajuns să conectați adaptorul la mufa Lightning a telefonului, iar apoi să conectați o pereche de căști obișnuite la acest adaptor. Un adaptor de calitate, cum ar fi și cel de la Scosche, are incluse butoane de redare și de control pentru volum, acesta fiind un avantaj chiar și față de adaptorul inclus de Apple în cutia iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Un aspect negativ al unui astfel de adaptor, este faptul că nu veți putea încărca telefonul cât timp ascultați muzică la căști.

Cablu Lightning – 3,5mm cu telecomandă de control căști

Acest cablu Lightning special construit pentru iPhone 7 / 7 Plus vă permite să conectați aceste modele de iPhone la orice dispozitiv ce folosește mufa AUX de 3,5mm. Cablul are inclusă și o telecomandă cu butoane prin care se poate controla muzica, precum și un microfon pentru apeluri de tipul „mâini libere.”

Calitate audio îmbunătățită

Prin cele două accesorii prezentate mai sus veți realiza o conexiune directă prin portul Lightning al telefonului, ceea ce va furniza o calitate excepțională a sunetului. Acest cablu reduce la minim orice manipulare a semnalului audio. Cu toate că tehnologia Bluetooth nu este cu mult în urmă în privința calității, totuși față de o conexiune Ligthning există diferențe de calitate.

Căști audio in-ear Scosche BT100 Bluetooth cu microfon

Dacă nu dispuneți de o pereche de căști foarte bune cu jack, atunci probabil că cea mai bună idee ar fi să vă achiziționați o pereche de căști Bluetooth, întrucât acestea sunt mult mai simplu și comod de folosit.

Recomandarea noastră ar fi căștile auriculare BT100 de la Scosche, care vă oferă posibilitatea de a asculta muzica preferată până la o distanță maximă de 10 metri față de telefon. De asemenea, autonomia lor este de aproximativ trei ore, ceea ce înseamnă timp suficient, în cele mai multe cazuri, să ajungeți de acasă la birou, să ieșiți la o plimbare sau să vă faceți antrenamentul. Căștile BT100 dispun de microfon integrat și de butoane de control pentru a răspunde la un apel telefonic, pentru a schimba melodia sau pentru volum.

…și pentru MacBook

Fiindcă nu doar utilizatorii de iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt afectați de gândirea avangardistă a Apple, ne-am gândit să menționăm și un accesoriu Scosche numai bun pentru MacBook și MacBook Pro (modelele din 2016).

Hub USB-C MFi – Adaptor pentru HDMI, USB și USB-C

După cum îi spune și numele, acesta un accesoriu care va putea fi folosit cu ușurință împreună cu toate dispozitivele USB-C – inclusiv la MacBook cu ecran de 12 inchi și MacBook Pro cu două sau patru porturi Thunderbolt 3. El dispune de porturi HDMI, USB-A sau USB-C, făcând deci foarte simplă conectarea unor accesorii precum unitățile USB amovibile, dispozitivele iPhone/iPad/iPod (prin cablul USB-A la Lightning/30 pini), cuplarea MacBook la TV sau videoproiector și nu numai. Ba chiar mai mult, se poate spune despre acest adaptor că transformă un singur port în trei, întrucât toți conectorii săi vor putea fi simultan ocupați, iar Mac-ul va fi capabil să citească toate accesoriile.

În final, vrem să vă amintim că toate aceste produse prezentate în acest articol sunt aprobate de Apple în programul MFi, deci vor funcționa perfect împreună cu iPhone 7, iPhone 7 Plus și Mac.

1 COMENTARIU

  1. Un adaptor de casti in plus nu strica dacă ai mașina , eu unul îl folosesc pe cel de la apple cu căștile (Bose qC25 ) si cred ca o sa îmi iau încă unul pentru auxiliarul din masina ( e enervant sa tot îi port grija..)

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.