Acțiunile companiei Apple s-au apreciat foarte puternic în cursul zilei de luni după ce analiștii Goldman Sachs au revizuit în urcare prețul țintă pentru titlurile companiei din Cupertino, pe fondul unor previziuni optimiste cu privire la viitoarele modele de iPhone.

La finalul zilei de tranzacționare, prețul unei acțiuni Apple a fost de 133,29$, mai mare decât cotația record de 133 de dolari consemnată la încheierea ședinței din 23 februarie 2015, dar mai mică decât nivelul maxim atins în cursul ședinței din 28 aprilie 2015 – 134,54$.

În ultimele patru luni, acțiunile Apple au înregistrat creșteri constante, care s-au accentuat mai ales după anunțarea rezultatelor financiare record din T4 2016. Imediat după ce compania americană a făcut publice acele cifre, prețul acțiunilor a explodat, înregistrând o creștere cu 7 dolari într-o singură zi.

Analistul Apple, Brian White, de la compania de investiții Drexel Hamilton a afirmat în mod repetat că AAPL rămâne „unul dintre cele mai subapreciate titluri din lume”. El a stabilit un preț de referință pentru acțiunile Apple de 185$. Afirmațiile lui White au fost susținute de către Steven Milunovich de la UBS și un grup de alți câțiva analiști, care au afirmat în ultimele săptămâni că acțiunile Apple sunt subapreciate.

Creșterea prețului acțiunilor Apple a fost constantă după ce în luna mai a anului trecut a atins un minim pentru ultimele 52 de săptămâni, încheind o ședință de trancazționare la o valoare de doar 89,47$. Scăderea valorii până la acest minim a fost provocată atunci de rezultatele financiare ale companiei americane, după ce aceasta a raportat la începutul anului 2016 prima scădere a cifrei de afaceri din 2001 încoace.

La cotația atinsă ieri, Apple și-a consolitat poziția de cea mai valoroasă companie din lume. Acest preț îi aduce companiei americane o evaloare de aproape 700 de miliarde de dolari, cu peste 120 de miliarde de dolari mai mare decât capitalizarea bursieră a companiei-mamă a Google, Alphabet.

Actualizare 15 februarie, ora 9:50: La sfârșitul zilei de 14 februarie s-a consemnat o nouă cotație maximă pentru acțiunile Apple, stabilindu-se astfel un nou record. Prețul unei acțiuni Apple de la sfârșitul zilei de tranzacționare de ieri a fost de 135,02$ (după ce pe parcursul zilei s-a atins o cotație maximă de 135,09$), depășindu-se astfel nivelul maxim atins anterior în cursul ședinței din 28 aprilie 2015 – 134,54$. Acesta este deci cea mai mare cotație atinsă vreodată de acțiunile Apple și probabil că trendul ascendent va continua, mai ales în lumina informațiilor că Berkshire Hathaway și-a cvadruplat numărul acțiunilor la Apple, ajungând să dețină trimestrul trecut 57.359.652 titluri.

Dacă facem abstracție de divizarea acțiunilor Apple în raport de 7 la 1 din iunie 2014, un putem spune că un titlu Apple valorează 945,14$, fiind foarte aproape de pragul psihologic de 1.000$ pe care mulți analiști îl previzionau încă din urmă cu câțiva ani.

La noul nivel maxim atins de Apple pe piața bursieră, capitalizarea companiei americane a ajuns la 708,4 miliarde de dolari.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.