Camerele video sport sunt una dintre cele mai dezvoltate nișe din punct de vedere tehnologic din ultimii ani. Cu toate că GoPro a fost jucătorul dominant pe piață încă de la apariția acestor tipuri de camere, în ultimii ani au aparut mai mult firme competitive, care oferă dispozitive de foarte bună calitate și cu prețuri semnificativ mai mici. Una dintre camerele cu preț mic și specificații de top, ce promite să fie un concurent pe măsură pentru GoPro, este chiar SJCAM SJ 360.

Cei de la SJCAM sunt determinați să se diferențieze de concurența, motiv pentru care au optat pentru un design nou, diferit chiar și de modelele anterioare ale brandului. Cu această nouă cameră, SJCAM dorește să atragă atenția consumatorilor cu o formă sferică originală.

Camera este una foarte compactă, ce masoară numai 5 centimetri în diametru, fiind astfel comparabilă cu o minge de tenis. În ceea ce privește greutatea, cele 104 grame o plasează în media altor camere sport de acțiune. Pentru a facilita transportul său, producatorul SJCAM oferă, printre alte accesorii,și o geantă de transport.

Camera video sport SJCAM SJ360 are un ecran mic de 0.96 inch pe partea din față, care ne arată, printre altele, nivelul bateriei, modul de fotografiere/filmare ales și timpul de înregistrare disponibil. Pe partea de jos a camerei exisă o montură standard pentru trepied.

Procesor Novatek 96660 cu codare H.264

Pentru aceastî cameră video sport, SJCAM au optat pentru un chipset mai avansat de la același producator cu care au colaborat și pentru SJ4000 și SJ5000. Noul procesor este un Novatek 96660, cu codare H.264. Aceste caracteristici ne garantează că aparatul realizează imagini de înaltă rezoluție, fară a sacrifica însă claritatea imaginii, chiar și la rate de biți scăzute.

Senzor CMOS de 12 MP ce înregistrează 2K

SJCAM SJ360 utilizează un senzor CMOS de 12 MP mai avansat decât modelele precedente. Obiectivul său fisheye cu 6 straturi este capabil să elimine efectul de strălucire și poate captura scene la 360 de grade, care ajung la o rezoluție de până la 2K, în plan orizontal, ori la 240 de grade, pe verticală.

Filmele la 360 de grade pot fi înregistrate la o rezoluție maximă de 2048 x 2048 pixeli (cu 30 cps), în timp ce dimensiunea fotografiilor ajunge la 4032 x 3024 pixeli. În ciuda faptului că această cameră are un preț scăzut, suntem surprinși cu faptul că oferă imagini de înaltă calitate.

Atât înregistrarea filmarilor la 360 de grade, cât și capturarea fotografiilor panoramice, poate fi realizată prin intermediul unui smartphone. Pentru a conecta iPhone-ul la camera, avem nevoie doar să instalăm aplicația SJCAM, disponibilă pe App Store.

Unul dintre marile avantaje ale camerei SJCAM 360 este că are pana la 6 moduri diferite de fotografiere pentru fiecare situație: fisheye, semi-sferică, sferică, panoramică, cilindrică și realitate virtuală.

Această camera video sport este alimentată cu un acumulator de 1300 mAh, care oferă o durată de înregistrare de două ore pentru o rezoluție 2K și 30 cps. În modul repaus, bateria ține până la opt ore.

Distribuire rapidă pe rețelele sociale

Aplicația SJCAM poate deveni cel mai bun aliat atunci când vine vorba de încărcat filme și imagini pe cele mai populare rețele sociale, cum ar fi Facebook, Instagram sau Twitter, permițând încărcarea rapidă a conținutului multimedia înregistrat.

1 COMENTARIU

  1. interesant… chiar ma tenta sa iau o camera de genul da gopro e prea scumpa . .o sa iau în considerare si sjcam sau are cineva vreo alta sugestie? 😀

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.