macOS Sierra 10.12.3 va atenționa utilizatorii de MacBook când luminozitatea ecranelor este prea mare

0
656
Noua atenționare privind luminozitatea prea mare a ecranului MacBook

Fie că vorbim despre MacBook 12 inchi, fie că vorbim despre cele mai noi și mai problematice modele de MacBook Pro, Apple promovează o anumită autonomie a bateriei, autonomie pe care utilizatorii se așteaptă să o înregistreze, indiferent de condițiile de utilizare. Lucrurile nu stau chiar așa, iar aplicațiile care rulează, dispozitivele externe conectate și chiar luminozitatea ecranului pot influența într-o manieră negativă autonomia.

Și pentru că au existat discuții și nemulțumiri de-a lungul timpului, compania americană a introdus în bara de meniu a macOS informații inclusiv despre aplicațiile și procesele care au un impact energetic negativ asupra bateriei, iar în cea mai recentă versiune publică, macOS 10.12.2, a eliminat indicatorul „Timp rămas”. Din păcate pentru gigantul american, ultimele modele de MacBook Pro continuă să ridice semne de întrebare în privința autonomiei bateriei, așa că în macOS 10.12.3 s-a mai introdus ceva cu privire la baterie.

Utilizatorii care au instalat cea mai recentă versiune beta a sistemului de operare au descoperit că în meniul Baterie a început să apară încă o atenționare cu privire la impactul energetic. Mai precis, atunci când luminozitatea ecranului unui MacBook este configurată la peste 75% – sau 13 din 16 pătrățele – meniul de baterie afișează atenționarea „Luminozitate ecran” într-o secțiune numită acum „Consum energetic semnificativ” (anterior, aceasta se numea „Aplicații cu consum energetic semnificativ”).

Făcând clic pe „Luminozitate ecran”, macOS va reduce luminozitatea ecranului MacBook la 75%, reducând astfel consumul de energie. Mai mult, utilizatorii raportează că după actualizarea la macOS 10.12.3 beta 4, sistemul de operare a redus automat luminozitatea ecranului la 75 de procente.

De fiecare dată când testează autonomia bateriei unor modele noi de Mac, Apple setează luminozitatea ecranului la 75%, deci se pare că aceasta este considerată luminozitatea optimă nu doar pentru ochi, ci și pentru baterie.

Așadar, aidoma iOS, macOS Sierra va afișa, începând cu versiunea 10.12.4, o atenționare de fiecare dată când luminozitatea ecranului este prea puternică și are un impact negativ asupra autonomiei bateriei. Asta nu va însemna, evident, că utilizatorii nu vor mai putea folosi luminozități mai mari de 75% sau că sistemul îi va înnebuni de cap cu avertizări, așa că măsura luată de Apple este de bun augur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.