Apple va lansa până la sfârșitul anului 2017 noi modele de laptopuri MacBook cu procesoare Intel din generația nouă, Kaby Lake, potrivit celei mai recente note de cercetare publicată de analistul KGI Securities, Ming-Chi Kuo.

Kuo a afirmat că noi modele de MacBook 12 inchi cu procesoare Intel Kaby Lake vor intra în producția de serie la începutul celui de-al doilea trimestru. El este de părere că acestea vor veni în versiuni – cel mai probabil configurabile la cerere – cu 16GB de RAM, Apple făcând un pas înainte de la modelele anterioare, ce aveau toate doar 8GB de RAM.

O mutare similară va fi făcută de Apple și în gama de MacBook Pro. Analistul american opiniază că modelele de MacBook Pro de 13 și 15 inchi vor avea procesoare Intel Kaby Lake și că vor intra în producția de serie la începutul celui de-al treilea trimestru al anului (luna iulie). În cazul acestor modele, Kuo nu specifică, cantitatea de RAM pe care o vor avea toate aceste modele, însă există marea posibilitate ca ele să rămână cu până la 16GB din cauza restricțiilor impuse de actualele memorii disponibile. Cu o excepție, totuși…

Analistul anunță că Apple va lansa un „MacBook de 15 inchi” care va include 32GB de RAM și va intra în producția de serie la începutul trimestrului patru. El a afirmat că acesta va fi Mac-ul cel mai schimbat din 2017 și că va avea o cantitate într-atât de mare de RAM pentru a satisface utilizatorii profesioniști. Din păcate, analistul nu spune cu exactitate care este acest nou MacBook de 15 inchi îmbunătățit, însă având în vedere cele menționate în legătură cu specificațiile sale, noi tindem să credem că se referă la cel puțin o versiune de MacBook Pro din gama nouă.

În afara procesoarelor mai rapide și a memoriei crescute, Kuo a afirmat că majoritatea celorlalte specificații și designul tuturor notebookurilor Apple vor fi similare cu cele ale modelelor echivalente de MacBook lansate în 2016.

Kuo este de părere că MacBook-urile cu procesoare Kaby Lake vor fi mai eficiente din punct de vedere energetic, fapt ce ar putea influența într-un mod pozitiv vânzările lor. El estimează că întreaga gamă de MacBook va trece pe o creștere anuală de 10% și că probleme de producție majore nu vor mai exista, așa cum s-a întâmplat anul trecut.

Împreună cu noile modele îmbunătățite, Kuo opiniază că un alt factor care va contribui la creșterea vânzărilor de MacBook va fi și MacBook Pro de 13 inchi (modelul cu două porturi Thunderbolt 3 și taste de funcție clasice). Se pare că acesta va fi ieftinit pe parcursul acestui an de către Apple, fapt ce îl va face mult mai atractiv pentru mulți dintre clienții care vor un model nou de MacBook.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.