Prezentare ochelari VR 3D Shinecon G04

0
940

Realitatea virtuală este aici! 2016 este anul în care au apărut cele mai bune seturi de ochelari VR existente până acum, cum ar fi: Oculus Rift, PlayStation VR, Samsung Gear VR, HTC Vive, iar 2017 pare să înceapă la fel de bine.

Pentru cei neinițiați încă în lumea virtuală, trebuie să precizăm că aceasta este o experiență captivantă în care mișcările capului sunt urmărite într-o lume tridimensională, făcându-i ideali pentru jocuri și filme.

Cum funcționează ochelarii VR?

Realitatea virtuală încearcă să apară pe piață de mulți ani, începând aproximativ cu anii ’90, însă abia acum această tehnologie a prins bine la public, iar în acest sens dezvoltatorii creează experiențe excepționale pentru a revoluționa jocurile și divertismentul.

Astfel, în articolul de astăzi vă prezentăm perechea de ochelari Shinecon G04, ochelari VR ce funcționează perfect alături de iPhone (și nu numai).

Ochelarii VR pentru dispozitivele mobile sunt aceia în care plasați smartphoneul, lentilele separă ecranul în două imagini pentru ochi și transformă telefonul într-un dispozitiv VR. Pentru o experiență cât mai bună vă recomandăm să utilizați un smartphone performant cu o rezoluție superioară a ecranului – iPhone 6 Plus (și modelele ulterioare) sunt, în gama Apple, cele mai bune soluții.

Acești ochelari VR de la Shinecon au lentile mari, care au 42 mm în diametru. În plus, lentilele sunt reglabile lateral. Această soluție utilizată este foarte utilă, pentru ca astfel toți își vor putea găsi distanța perfectă între ochi. O astfel de ajustare corespunzătoare a lentilelor față de ochii noștri, va reduce efectul de imagine dublă, cu alte cuvinte, nu vom simți că ne uităm șașiu. Mai mult decât atât, nu numai că puteți regla lentilele de pe părțile laterale, dar puteți ajusta, de asemenea, adâncimea lor, adică aveți posibilitatea de a regla distanța dintre lentile și ecranul smartphoneului. Chiar dacă lungimea focală a lentilelor este întotdeauna constantă, însă această modificare în adâncime va folosi celor care au probleme cu vederea.

Ochelarii VR Shinecon G04 au o umplutură din spumă de jur împrejur, astfel încât atunci când îi purtați pe cap să nu simțiți o presiune neplăcută. Cu toate acestea, materialul este puțin cam dur și în timpul unei utilizări îndelungate pot să vă irite fruntea. Este adevărat, însă, că oricum este indicat să facem pauze de la utilizarea oricăror ochelari VR, la aproximativ 10-15 minute.

Benzile de susținere a acestor ochelari sunt un alt punct pozitiv. Acestea sunt reglabile, astfel încât orice persoană va fi capabilă să le potrivească pe cap. Un mare avantaj este banda din partea de sus, care împiedică alunecarea ochelarilor. De asemenea, banda de prins pe cap este una modernă, care se poate detașa în caz de nevoie.

Ce mai au acești ochelari VR în plus față de alte modele? Faptul că au încorporate și o pereche de căști audio cu butoane de control al volumului, precum și cu butoane dedicate pentru a răspunde la eventualele apeluri telefonice. Aceste căști sunt învelite într-o spumă moale pentru a fi confortabile și pentru a anula zgomotul exterior. Un alt aspect pozitiv, este faptul că ochelarii dispun de un buton dedicat care să vă ajute să controlați smartphone-ul fără să dați ochelarii VR jos.

Această pereche de ochelari VR are un câmp de vizualizare foarte generos, cuprins între 90 – 110 grade. De asemenea, sunt compatibili cu smartphoneuri ce au o diagonala ecranului cuprinsă între 3.5 – 6 inchi (deci inclusiv cu orice model de iPhone apărut până în momentul de față). În acest sens, ochelarii sunt prevăzuți și cu o atelă specială din silicon, care are rolul de a proteja tastele de volum ale telefonului pentru a nu fi apăsate din greșeală.

Pentru pasionații de jocuri, avem încă o veste bună, ochelarii sunt compatibili cu un gamepad special care va duce experiența la un alt nivel.

Top 5 al celor mai căutate aplicații VR pentru iPhone

YouTube – este soluția ideală pentru VR. YouTube este o aplicație, pe care majoritatea o aveți descărcată deja. Odată cu trecerea la video la 360 de grade, cantitatea de conținut pentru ochelarii VR crește continuu.

Zombie Shooter VR – în ciuda faptului că ințial acest joc avea un cost de 3 euro, acum îl puteți descărca gratuit din App Store (link direct). Numele jocului redă exact realitatea, este vorba despre un joc în care trebuie să împușcați zombie, totul în VR.

InCell VR (link direct) – v-ați întrebat vreodată ce ați simți dacă ați fi suficient de mic pentru a intra în corpul uman? Dacă v-a plăcut filmul Inner Space, probabil că și jocul este unul pe gustul dvs.

Within – Within (cunoscut în trecut ca Vrse) este o platformă pentru realitatea virtuală, sau, altfel spus, este Google-ul VR-ului. În acest caz însă, foarte mult din conținutul disponibil este produs de către Within, făcând platforma să semene puțin cu Netflix, numai că este în VR (link direct).

Lamper VR: Firefly Rescue – Lamper se întoarce în această continuare, care oferă o experiență VR plină de divertisment. Veți controla licuriciul Lamper pe măsură ce veți naviga prin lumi uimitoare, folosind mingi de foc pentru a elimina adversarii (link direct).

Pe lângă aceste titluri mai sus menționate, pe App Store veți găsi o multitudine de alte aplicații care oferă o experiență VR de neuitat, catalogul crescând treptat, la fel ca și calitatea titlurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.