Ca urmare a apariției mai multor zvonuri în media, alianța „Parteneriat pentru Inteligența Artificială” a anunțat oficial că Apple este unul dintre membrii săi fondatori. Gigantul american s-a alăturat Google, Amazon, Facebook, Microsoft și IBM, încă de la fondarea alianței, în încercarea de a găsi, împreună cu aceste companii, o modalitate de a determina bunele practici comune în domeniul inteligenței artificiale și de a garanta că tehnologia este folosită pentru oameni și societate.

Apple s-a alăturat Parteneriat pentru Inteligența Artificială ca membru fondator. Compania s-a implicat și a colaborat cu Parteneriatul încă de când acesta a fost anunțat și este încântată să își formalizeze calitatea de membru alături de Amazon, Facebook, Google/DeepMind, IBM și Microsoft.

Cofondatorul Siri și cel care conduce în prezent dezvoltarea avansată a asistentului la Apple, Tom Gruber, are în alianță calitatea de membru în Comitetul de Mandatari.

Parteneriatul pentru Inteligența Artificială este un consorțiu nonprofit de cercetare ce a fost anunțat în septembrie 2016 și al cărui scop este acela de a „studia și formula cele mai bune practici, dezvolta înțelegerea inteligenței artificiale de către public și de a serbi ca și o platformă deschisă pentru discuții despre Inteligența Artificială și influențele sale asupra oamenilor și a societății.”

Apple este o companie notorie pentru confidențialitatea ei, însă în ceea ce privește inteligența artificială procedează mai diferit. Gigantul american nu doar că face parte din consorțiul mai sus menționat, dar recent a anunțat că le permite cercetătorilor săi în domeniul inteligenței artificiale și a învățării automate să publice lucrări științifice despre descoperirile în domeniu. Prin contribuțiile pe care le face și le va face în comunitatea de cercetare în domeniul inteligenței artificiale, Apple și-ar putea atrage dezvoltatori talentați care altfel ar putea să nu vină la compania americană.

În ultimele luni Apple a recrutat mai mulți ingineri talentați și a cumpărat câteva companii specializate în inteligența artificială, cum ar fi, spre exemplu, Turi, VocalIQ, Perceptio și Emotient.

Având în vedere participarea în alianța Parteneriat pentru Inteligența Artificială și achizițiile din ultima vreme, ne putem aștepta ca Apple să vină în perioada următoare cu îmbunătățiri majore pentru Siri și nu numai (de fapt, se zvonește că viitoarea generație de iPhone va veni cu un asistent Siri mai inteligent).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.