Siri va avea funcționalități extinse pe iPhone 7s și iPhone 8

0
768

Câțiva dintre producătorii de telefoane inteligente care se bucură de succes – inclusiv Apple și Samsung – intenționează să dubleze numărul funcționalităților de inteligență artificială din dispozitivele pe care le vor lansa începând cu anul acesta. Potrivit unor surse din industrie care au discutat cu DigiTimes, companiile speră că o eventuală îmbunătățire a inteligenței artificiale a asistenților le va crește cotele de piață în 2017.

Pentru Apple, îmbunătățirea inteligenței artificiale înseamnă posibilitatea de a le oferi clienților un „Siri îmbunătățit” în viitoarele generații de iPhone. Din păcate, din exprimarea DigiTimes nu reiese foarte clar dacă sursele lor se referă la iPhone 7s și iPhone 8 (gama iPhone din 2017) sau la modelele pe care compania americană le va lansa din 2018 încolo. De asemenea, exprimarea lor nu ne ajută să înțelegem ce înseamnă un Siri îmbunătățit – ce ar putea face față de actuala versiune a asistentului – însă putem să deducem că el ar putea recunoaște mai bine vocea și contextul întrebărilor lăsate de către utilizatori.

În susținerea celor prezentate cu privire la Apple și Siri, DigiTimes vin cu exemplul achiziționării de către gigantul american a startupului Turi specializat în inteligență artificială și învățare automată. Această achiziție ar fi fost făcută cu intenția de a îmbunătăți fiabilitatea Siri în rândul clienților, precum și „cota de piață” în fața altor asistenți virtuali, precum Alexa, Cortana și Google Assistant.

Apple a achiziționat în august 2016 Turi, un startup australian specializat în învățarea automată, cu scopul de a îmbunătăți și mai mult funcționalitatea și cota de piață al asistentului său inteligent – Siri. În același timp, surse din piață au indicat că viitoarea generație de iPhone a Apple va veni cu Siri îmbunătățit.

Asistenții virtuali personali au devenit tot mai populari în ultimii ani, Siri rămânând în linii mari neschimbat, în ciuda unei competiții foarte puternice venite în special din partea Google. Totuși, Apple investește mult în inteligența artificială și există zvonuri potrivit cărora gigantul american ar avea intenția de a lansa un gadget de tipul Amazon Echo, care să le permită utilizatorilor să îi ceară lui Siri să facă diferite lucruri în casă, fără a mai folosi un iPhone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.