iOS 10.3 ofera în sfârșit posibilitatea de a găsi căștile AirPods pierdute

0
1200

AirPods au generat încă de la lansare numeroase îngrijorări în rândul potențialilor clienți din cauza felului în care au fost concepute. Pe bună dreptate. Dimensiunile mici ale căștilor intraauriculare și lipsa de fire i-a făcut pe utilizatori să se teamă mereu să nu piardă vreo cască (sau pe amândouă) și să cheltuie destul de mulți bani pe înlocuirea ei/lor. De aceea, mulți au cerut companiei Apple să vină cu o soluție care să permită găsirea ușoară a căștilor. Zis și făcut.

Începând cu iOS 10.3 beta 1, Apple a introdus în sistemul de operare pentru iPhone și iPad caracteristica Găsire AirPods. Aceasta este disponibilă în cadrul aplicației Găsire iPhone și face ca AirPod-urile să fie afișate în lista cu toate dispozitivele asociate unui ID Apple și, astfel, să poată fi găsite și recuperate.

Selectând AirPod-urile, utilizatorii vor vedea pe hartă locul unde li se află căștile wireless. Localizarea lor este determinată pe baza semnalului GPS al iPhone (sau a altui dispozitiv la care sunt conectate), iar în cazul în care conexiunea dintre ele și dispozitivul iOS s-a întrerupt, Găsire iPhone va afișa ultimul loc unde au fost „simțite” de iPhone, iPad, Apple Watch.

Dacă localizarea nu este de foarte mare ajutor, utilizatorii vor putea opta pentru redarea unui sunet pe căști. Odată ce această acțiune a fost efectuată, un sunet de ciripit de intensitate tot mai mare va fi redat prin difuzoarele căștilor.

Utilizatorii care nu au pierdut decât o singură cască vor putea alege ca sunetul să fie redat numai pe AirPod-ul respectiv, astfel încât ciripitul celeilalte să nu îi încurce. Selectarea căștii pe care se redă sunetul este posibilă din aplicație, după ce s-a inițiat acțiunea de redare sunet.

În ceea ce privește intensitatea sunetului, ei bine aceasta este destul de mare, Apple atenționând utilizatorii să nu cumva să aibă căștile în urechi în momentul în care inițiază acțiunea de localizare a căștilor.

Așadar, implementarea Găsire AirPods vine în ajutorul utilizatorilor care folosesc cele mai noi căști wireless de la Apple. Ajutorul oferit de această funcționalitate ar putea fi mai mic sau mai mare de la un caz la altul, probleme putând apărea mai ales din cauza faptului că AirPod-urile nu se pot conecta la rețea pentru ca locația lor să fie mereu afișată pe hartă, deci găsirea să se facă mai ușor. Un rol foarte important îl joacă funcționalitatea de redare sunet care restrânge mult aria de căutare indicată de localizarea afișată a căștilor.

Găsire AirPods va fi activată automat pentru toți utilizatorii de AirPods, de îndată ce vor actualiza dispozitivele lor la iOS 10.3 și vor conecta căștile la ele.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.