Chrome 56 pentru Mac a fost lansat. Iată ce noutăți aduce

0
247

Google a lansat la sfârșitul acesta de săptămână versiunea 56 a browserului Chrome pentru Mac, o actualizare care, la fel ca și o parte dintre cele precedente, vine să sporească securitatea, să reducă din consumul de energie și să sporească performanțele navigatorului.

Pentru început, Chrome va prezenta o atenționare mai clară atunci când un site web solicită parola sau informațiile cardului de credit, fără a fi protejat de o conexiune securizată (HTTPS). De asemenea, Chrome 56 este și prima versiune a navigatorului care face HTML5 standardul implicit pentru toți utilizatorii, blocând astfel conținutul Flash în mod automat.

Google se laudă că a inclus în cea mai nouă actualizare majoră de Chrome și compatibilitate cu API Web Bluetooth securizat HTTPS, oferind site-urilor web posibilitatea de a se conecta la dispozitivele Bluetooth cu consum redus de energie (cum ar fi unele imprimante sau chiar becuri), pentru o experiență online îmbunătățită și pentru a reduce dependența de aplicații. De asemenea, Google menționează că a introdus prin Chrome 56 alte 51 de corecturi în privința securității navigatorului.

În ceea ce privește performanțele Chrome, Google a schimbat comportamentul la reîncărcarea paginilor prin reducerea cu 60% a validărilor, astfel că reîmprospătările să vor executa cu 28% mai rapid. Noul comportament ar trebui să maximizeze reutilizarea de resurse memorate în cache, deci să reducă latența, consumul de energie și utilizarea de date.

În plus, Chrome 56 integrează pentru prima dată FLAC, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor putea asculta melodiile în acest format (incompatibil cu iTunes) direct din browser.

În fine, Google Chrome 65 vine cu caracteristica Temporizator Browser ce încearcă să combată filele acaparatoare de resurse hardware. Aceasta va înnăbușipaginile din fundal care depășesc timpul de rulare alocat, cu excepția situațiilor în care acestea redau conținut media.

Actualizarea 56 a Chrome este disponibilă acum pentru toți utilizatorii de Mac și va putea fi efectuată din meniul Despre al navigatorului. De asemenea, browserul poate fi descărcat de pe site-ul Google urmând această adresă.

- Reclamă -