Apple achiziționează firma specializată în învățare automată și inteligență artificială, Turi

1
458

Apple a cumpărat recent startupul din Seattle specializat în dezvoltarea de soluții de învățare automată și inteligență artificială, Turi, scrie GeekWire. Gigantul din Cupertino ar fi plătit în jur de 200 de milioane de dolari pentru a finaliza achiziția companiei cunoscută sub numele de Dato până la începutul lunii iulie.

Turi a fost creată pentru a ajuta dezvoltatorii să creeze aplicații înzstrate cu inteligență artificială ce pot escalada automat. Compania a dezvoltat Platforma de Învățare Automată Turi, GraphLab Create și Serviciile Predictive Turi, acestea fiind folosite pentru recomandări, detectarea fraudelor, analiza sentimentelor și nu numai.

Instrumentele Turi simplifică dezvoltarea de modele de învățare automată. Fiecare integrează ingineria funcției automatizate, selecția de model și vizualizări de învățare automată specifice aplicației. Nu există nicio modalitate mai rapidă de a construi modele performante.

Citând surse care cunosc achiziția, cei de la GeekWire scriu că angajații Turi au rămas și sub conducerea Apple să lucreze în zona Seattle, în condițiile în care compania cu sediul în Cupertino, California a început de câțiva ani să își extindă prezența în regiunea Pacific Northwest.

Apple a confirmat achiziția cu răspunsul clasic oferit publicațiilor atunci când este întrebată cu privire la așa ceva:

Apple cumpără din când în când companii IT mai mici și nu discutăm în general scopul sau planurile noastre.

Deocamdată nu se știe ce va face gigantul american cu tehnologia Turi, dar Apple a mai făcut în ultimele luni achiziții de companii specializate în dezvoltarea inteligenței artificiale, inclusiv VocalIQ, Perceptio și Emotient.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.