Apple îi atenționează pe clienți să nu mai folosească încarcatoarele și bateriile contrafăcute. Iată de ce

0
1052

La aproape două luni de când a dat în judecată o companie care vindea pe Amazon adaptoare de alimentare și cabluri Lightning contrafăcute sub sigla Apple, gigantul Apple și-a actualizat site-ul web pentru a-i sfătui pe clienți să fie atenți la produsele contrafăcute.

Apple ne atenționează că unele dintre adaptoarele de alimentare și bateriile contrafăcute sau de la terți producători ne pot pune în pericol viețile, așa că ne recomandă să apelăm doar la magazinele sale și cele ale revânzătorilor autorizați atunci când avem nevoie de accesorii sau componente originale pentru iPhone, iPad, Mac și nu doar.

Atenție la componentele contrafăcute

Unele adaptoare de alimentare și baterii contrafăcute sau de la terți ar putea să nu fie proiectate corespunzător și să ducă la probleme privind siguranța.

Pentru a vă asigura că primiți o baterie originală Apple în procesul de înlocuire a bateriei, vă recomandăm să vizitați un Apple Store sau un Furnizor de Service Autorizat Apple. Dacă aveți nevoie de un adaptor înlocuitor pentru a vă alimenta dispozitivul Apple, vă recomandăm să cumpărați un adaptor de alimentare Apple original.

Apple a dezvăluit în plângerea depusă împotriva Mobile Star LLC că aproape 90% din așa-numitele produse și accesorii „originale” Apple pe care le-a cumpărat de pe Amazon în ultimele nouă luni erau de fapt contrafăcute. Compania de certificare a produselor, UL, a anunțat ulterior rezultatele îngrijorătoare ale unui studiu din care reieșea că 99% dintre încărcătoarele contrafăcute sub sigla Apple care sunt comercializate online nu reușesc să treacă nici cele mai elementare teste privind siguranța utilizatorului.

În ceea ce privește gigantul american specializat în comerțul online, Amazon, un purtător de cuvânt al său a anunțat că Amazon are toleranță „zero” față de toți cei care încearcă să vândă produse contrafăcute, lucrând cot la cot cu producătorii și brandurile pentru a identifica firmele mincinoase. Mai mult, Amazon a anunțat că va lansa anul viitor un registru de prevenire a vânzării produselor contrafăcute unde se vor putea înscrie producătorii legitimi cum ar fi Apple. Acesta îi va obliga pe toți comercianții care doresc să vândă produsele acestor producători să aibă permisiunea lor înainte de a le lista pe Amazon.

Așadar, feriți-vă să mai folosiți și cumpărați accesorii contrafăcute sau care nu sunt certificate MFi de către Apple. Acestea nu doar că pot duce la defectarea dispozitivelor pe care le folosiți, dar, mai rău, vă pot pune viețile voastre și ale celor din jurul vostru în pericol.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.