Cum să oprești afișarea widgeturilor pe ecranul de blocare al iPhone și iPad – Tutorial

0
4978

Una dintre cele mai controversate decizii luate de Apple odată cu lansarea iOS 10 este schimbarea modalității de deblocare a ecranelor iPhone, iPad și iPod touch.

Începând cu prima generație de iPhone și terminând cu toate dispozitivele ce aveau instalat iOS 9.x, deblocarea ecranului se făcea simplu printr-o glisare urmată, eventual, de introducerea unui cod de acces / scanarea amprentei. În iOS 10 lucrurile s-au schimbat complet, acum fiind necesară apăsarea sau atingerea butonului principal pentru a debloca orice dispozitiv. Ușor de spus, mai dificil de învățat.

 • Citește și: Cum sa folosesti noul ecran de blocare al iPhone și iPad în iOS 10 – Tutorial 

În cazul în care ești un mai vechi utilizator de iPhone, iPad sau iPod touch și ai făcut actualizarea la iOS 10, atunci probabil că nu mai poți număra pe degete situațiile în care ai glisat pe ecran așteptându-te ca el să se delocheze ori să solicite tastarea codului… Tot la fel de posibil este și ca ecranul Informațiile zilei (widgeturi) să-ți fi produs numeroși nervi.

Și chiar dacă nu te putem ajuta să readuci vechiul sistem de deblocare a ecranului și pe dispozitivul tău cu iOS 10, măcar te putem ajuta să faci să dispară acel ecran cu Informațiile zilei. Nu că n-ar fi util. Ba dimpotrivă. Dar măcar atunci când glisezi de la stânga spre dreapta să nu mai apară nimic și să știi că ai greșit gestul (pentru a mia oară).

Așadar, în cazul în care te-ai săturat să vezi panoul cu Informațiile zilei (ce include o bară de căutare și widgeturi pentru numeroase aplicații pe care le ai instalate) sau consideri că el poate să afișeze informații confidențiale (cum ar fi ce urmează în programul tău, care sunt contactele tale favorite, ce imagini ai în bibliotecă, etc.), pe care n-ai vrea să le poată vedea oricine pune mâna pe dispozitivul tău, atunci urmează pașii de mai jos pentru a vedea cum să-i oprești afișarea.

Cum să oprești afișarea widgeturilor pe ecranul de blocare al iPhone și iPad

De ce ai nevoie?

 • Un dispozitiv**:
  • iPhone 5 (sau orice model mai recent)
  • iPad mini 2 (sau orice model mai recent)
  • iPad generația a 4-a
  • iPad Air (sau orice model mai recent)
  • iPad Pro
  • iPod touch generația a 6-a
 • Versiune sistem de operare: iOS 10.0 sau ulterioară**
 • Un cod de acces activat.

*Pe dispozitivele ce nu au cod de acces activat nu poate fi dezactivată afișarea ecranului cu Informațiile zilei, așa că activarea unui cod de acces va fi necesară pentru a o dezactiva. Pentru a activa un cod de acces, urmează pașii de aici.

**Utilizatorii care doresc să dezactiveze afișarea informațiilor zilei doar din motive ce țin de intimitatea lor, trebuie să știe că acest lucru este posibil și pe versiunile precedente de iOS (dar nu anterioare iOS 7.0) și pe dispozitive anterioare celor enunțate mai sus, chiar dacă aceste informații sunt afișate în centrul de notificări și nu pe un ecran dedicat. Pașii de mai jos sunt valabili și pentru aceste versiuni de iOS.

Dezactivare Informațiile zilei

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului tău iOS;home-screen-ecran-blocare-ios-10-ipad
 2. Atinge Cod de acces / Touch ID și cod de acces;touch id si cod de acces
 3. Derulează la secțiunea ACCES ÎN ECRANUL DE BLOCARE: și comută la poziția dezactivat (gri / o) butonul din dreptul Informațiile zilei (sau Astăzi, pentru versiunile de iOS mai vechi).touch-id-si-cod-de-acces-informatiile-zilei

Notă: Urmând acești pași vei putea și să activezi afișarea panoului cu Informațiile zilei pe ecranul de blocare al unui dispozitiv pe care era oprită afișarea lui. Fiindcă această opțiune este activată în mod implicit pe toate dispozitivele, noi ne-am referit până acum doar la oprirea afișării lui, motiv pentru care considerăm că era necesară această mențiune.

Acum blochează ecranul dispozitivului tău și efectuează apoi o glisare de la stânga spre dreapta. Vei observa că nu mai este deschis nimic și în urma acestui gest rămâi tot la ecranul cu ora, data și mesajul ce descrie modalitatea de a debloca dispozitivul.

Reține că oprind afișarea panoului Informațiile zilei pe ecranul de blocare nu faci ca acesta să fie dezactivat complet. El va continua deci să fie afișat în stânga primei pagini a ecranului de pornire, precum și în centrul de notificări (aici doar după ce ai deblocat ecranul).

Dacă ții mult la intimitatea ta și sunt câteva persoane care îți iau dispozitivul iOS pe neștiute, atunci trebuie să știi că poți limita și mai mult cantitatea de informații ce pot fi obținute de pe ecranul de blocare. Tot ce trebuie să faci este ca în secțiunea ACCES ÎN ECRANUL DE BLOCARE să comuți la poziția dezactivat și celalalte opțiuni. Mai multe informații despre oprirea accesului la Siri, centrul de notificări, mesaje și Wallet din ecranul de blocare sunt disponibile în următoarele tutoriale:

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis vreun aspect, te rugăm să ne lași un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.