Iată conținutul carților „Designed by Apple în California” în valoare de 200€ și 300€

0
869

Apple ne-a surprins săptămâna trecută cu un produs complet nou. Ceva la care nimeni nu s-a așteptat: o carte.

Intitulată „Designed by Apple in California”, noua carte Apple ne prezintă produsele emblematice lansate în ultimii 20 de ani de gigantul american – deci doar o parte dintre dispozitivele Mac, iPod, iPad și iPhone lansate în perioada 1998-2015. Și pentru a-i păstra caracterul exclusivist, noua carte este comercializată la un preț de 200€, pentru varianta cea mai mică (25,9cm pe 32,8cm), sau 300€ pentru varianta ceva mai mare (33cm pe 41,3cm). Prea mult, vor spune cei mai mulți dintre voi.

Totuși, să nu credeți că nu au existat oameni care să dea atât de mulți bani pe o carte cu imagini cu produse ce pot fi găsite pe Internet. Pe YouTube au apărut în ultimele zile numeroase videoclipuri care ne prezintă nu doar un unboxing al cărții, ci și conținutul ei. Pagină cu pagină.

În videoclipurile încorporate în pagina aceasta veți putea vedea că „Designed by Apple in California” este extrem de minimalistă, iar după pagina în care titlul este scris cu caractere mici, în zona din stânga sus, apare o pagină în care este scris doar „Dedicată lui Steve Jobs” pentru ca toți cititorii să știe cui îi mulțumește Apple și acum pentru ceea ce a ajuns. În următoarele pagini găsim prefața (scrisă de Jony Ive, șeful departamentului de design și cel responsabil pentru această tipăritură) și descrierile produselor Apple prezentate.

Separat de paginile cu texte, cartea conține în rest 450 de imagini de foarte bună calitate cu diferite produse ale Apple inclusiv în procesul de prelucrare. Seria de imagini începe cu primul model de iMac (cel lansat în 1998, care este unul dintre primele produse desenate de Jony Ive pentru Apple) și se încheie cu Apple Pencil (ultimul produs lansat de Apple în 2015). Pentru unele produse cum ar fi, spre exemplu, prima generație de iPhone, Apple a dedicat mai multe pagini în care ne prezintă inclusiv componente interne sau piese în timpul procesului de fabricație.

Potrivit Apple, s-a lucrat nu mai puțin de opt ani la această carte, atenția cea mai mare fiind acordată aspectului său. Ea a fost printată pe hârtie cu muchii argintii, măcinată special și întărită, folosindu-se opt separații de culoare și cerneală specială. Calitatea foarte bună a ei și a imaginilor cuprinse se poate observa în clipurile video încorporate (chiar și cutia în care vine este una specială și atent prelucrată). Totuși, la un preț de cel puțin 200€, foarte mulți dintre fanii produselor Apple se vor mulțumi să o vadă pagină cu pagină în videoclipurile de pe YouTube.

Mai multe detalii despre noua carte Apple sunt oferite aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.