Swift Playgrounds 1.1.1 pentru iPad a fost lansat de Apple. Iată noutățile

0
318

Aplicația oferită de către Apple utilizatorilor de iPad ca și o modalitate simplă de a programare în limbajul Swift (sau de a-și îmbogăți cunoștințele dobândite deja), Swift Playgrounds, a fost actualizată recent la versiunea 1.1, iar de dimineață la versiunea 1.1.1.

Desigur, cea mai recentă actualizare vine doar să înlăture o problemă cu lecțiile deschise anterior actualizării 1.1 în modulul Learn to Code 2, așa că ne vom concentra pe noutățile aduse de versiunea 1.1. Potrivit companiei Apple, Swift Playgrounds vine în versiunea 1.1 (și, desigur, 1.1.1) cu un set nou de lecții de programare și câteva caracteristici care vor ajuta la îmbunătățirea cunoștințelor de programare ale tuturor utilizatorilor.

Modulul „Learn to Code 3” este, așadar, una dintre principalele noutăți ale Swift Playgrounds pentru iOS, el oferind noi lecții ghidate concepute pentru a-i învăța pe copii și adulți deopotrivă principiile limbajului de programare Swift. Learn to Code 3 îl are în centru pe personajul Blu, pe care utilizatorii vor trebui să îl ajute să exploreze universul scriind cod.

Alături de noul modul pentru învățare, Swift Playgrounds 1.1 include și provocarea Ora de Cod, despre care Apple ne spune că servește la obișnuirea utilizatorilor noi cu lecțiile cuprinse în Learn to Code. Denumirea acestei provocări coincide cu cea a atelierului organizat anual de Apple în unele dintre magazinele sale din întreaga lume (anul acesta va avea loc în perioada 5-11 decembrie, iar înregistrările au fost deschise). Atelierul Ora de Cod le oferă copiilor înregistrați posibilitatea de a merge într-un magazin Apple pentru a prinde gustul programării, ajutând la crearea noii generații de programatori.

În plus, Swift Playgrounds 1.1 mai aduce pe iPad evidențierea linilor de cod pe măsură ce acesta rulează, efecte sonore și muzică și chiar notificări pentru conținutul nou și actualizat. Totuși, pentru a primi aceste caracteristici noi nu va fi necesară doar actualizarea aplicației, ci și descărcarea noilor copii ale Learn to Code de pe pagina Recomandări.

Swift Playgrounds 1.1.1 poate fi descărcat și instalat de pe App Store de către toți utilizatorii de iPad Air, iPad mini 2 (și ulterior) și iPad Pro care au instalat iOS 10 sau ulterior. Actualizarea poate fi efectuată accesând App Store>Actualizări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.