Apple a lansat cartea cartonată „Designed by Apple in California”. Prețul de pornire este de 900 lei

0
8107

Într-un moment în care nimeni nu se aștepta, Apple a mai lansat un produs nou. Un produs care nu face parte gama Mac, iPhone, iPod, iPad, Apple TV sau Apple Watch. Iar dacă nu ați fi văzut titlul, probabil că nu ghiceați prea curând despre ce este vorba.

Într-adevăr, Apple a lansat o carte cartonată. Intitlulată „Designed by Apple in California”, noua tipăritură a companiei americană ne plimbă printre produsele proiectate de echipa Apple de design în ultimii 20 de ani. „Cronica” este exprimată prin 450 de fotografii de foarte bună calitate care ne arată o gamă foarte variată de produse, începând cu primul model de iMac (cel lansat în anul 1998) și încheind cu Apple Pencil (ultimul produs important lansat de Apple în 2015). De asemenea, aceasta ne prezintă materialele și tehnicile folosite de echipa de design a Apple în ultimii 20 de ani pentru a produce diferite produse revoluționare.

Apple susține că această carte îi este dedicată în totalitate lui Steve Jobs, întrucât acesta a pus întotdeauna foarte mare preț pe aspectul produselor sale. Jony Ive, șeful departamentului de design din cadrul Apple, a afirmat:

Ideea de a încerca să facem ceva cu adevărat grozav pentru umanitate a pornit de la motivarea lui Steve și rămâne atât idealul, cât și obiectivul nostru pentru viitorul Apple. Această arhivă este menită să fie o reuniune elegantă a multora dintre produsele pe care echipa le-a proiectat de-a lungul anilor. Sperăm ca ea să aducă puțină înțelegere despre cum și de ce există, precum și să servească, ca și o resursă pentru studenții la toate disciplinele de design.

Fotografiile din cartea Apple au fost înregistrate de către Andrew Zuckerman și ne prezintă multe dintre produsele lansate de Apple în ultimele două decade, atât în faza de proiectare, cât și în forma finală. Prefața cărții a fost scrisă de către același Jony Ive, care le explică cititorilor că scopul său nu este doar de a ilustra succesele echipei de design a Apple, ci și de a descrie modul în care ei lucrează, valorile lor, preocupările și obiectivele:

Deși aceasta este o carte despre design, ea nu este despre echipa de design, procesul de creare sau dezvoltarea produselor. Este o reprezentare obiectivă a muncii noastre care, în mod ironic, ne descrie. Ea descrie cum lucrăm, valorile, preocupările și obiectivele noastre. Noi am sperat întotdeauna să fim definiți de ceea ce facem și nu de ceea ce spunem.

Ne străduim, cu diferite graduri de succes, să definim obiecte care par ușoare. Obiecte care par atât de simple, coerente și inevitabile că nu poate fi vreo alternativă rațională a lor.

Apple a lucrat la această carte nu mai puțin de opt ani, acordând atenție mare designului și aspectului său. Având în vedere acest aspect, nu ar trebui să ne surprindă faptul că ea a fost printată pe hârtie măcinată special și întărită, cu muchii argintiu mat, folosind opt separații de culoare și cerneală specială.carte-apple-designed-by-in-california

Cartea „Designed by Apple in California” va fi pusă în vânzare mâine, pe 16 noiembrie, și va fi disponibilă numai în magazinele companiei Apple. Ea va veni în două mărimi – mică și mare -, cu aspect și calitate identică. Cartea mică măsoară 25,9 pe 32,8cm, în timp ce cartea mare măsoară 33 pe 41,3cm. Prețul acestora este de 199€, respectiv 299€ (adică aproape 900 lei, respectiv 1.350 lei).

Fanii Apple vor putea comanda noua carte cartonată de pe site-ul companiei Apple sau din anumite magazine ale companiei din Australia, Franța, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Hong Kong, Japonia, Coreea, Taiwan și Statele Unite ale Americii. Cel mai probabil această carte nu va fi disponibilă în magazinele din România.

Actualizare 14 decembrie, ora 10:40: Apple a publicat pe canalul său de YouTube videoclipul de prezentare a cărții Designed by Apple în California unde Jony Ive face o prezentare a motivului pentru care ea a fost publicată. În acest videoclip apar și câteva imagini din interiorul laboratorului de proiectare al Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.