WhatsApp Messenger pentru iPhone permite acum efectuarea de apeluri video criptate integral

0
1795

Popularul serviciu de mesaje și apelare VoIP, WhatsApp Messenger, se extinde și va oferi de astăzi funcționalitatea de apelare video celor peste 1 miliard de utilizatori.

Potrivit companiei WhatsApp, toate apelurile video efectuate sau primite în populara aplicație vor fi criptate integral, oferind utilizatorilor siguranța că discuțiile lor rămân private și, cel puțin teoretic, nu pot fi interceptate.

Apelarea video a fost zărită în versiunile beta ale aplicației WhatsApp Messenger pentru Android, însă anunțul privind lansarea a venit abia astăzi. Deși acum este publică, noua funcționalitate este în curs de propagare, așa că s-ar putea ca nu toți utilizatorii să o poată accesa încă de pe acum.

Cei care au primit noua caracteristică vor putea efectua un apel video atingând butonul de apelare din colțul din dreapta sus al unei conversații deschise. Utilizatorii vor primi mai apoi opțiunea de a alege tipul de apel pe care să îl efectueze – respectiv, voce sau video. Posesorii de iPhone cu iOS 10 instalat vor putea, de asemenea, să efectueze apeluri video prin WhatsApp și direct din Contacte sau Telefon, grație integrării CallKit introdusă acum câteva săptămâni în aplicația WhatsApp.

În timpul unui apel video, utilizatorii WhatsApp Messenger vor primi butoanele clasice de comutare a camerelor, activare / dezactivare a modului Mut, încheiere a apelului, precum și un buton suplimentar (în partea de sus a ecranului) care va permite revenirea la conversații, fără a închide apelul curent.

Apelarea video din WhatsApp Messenger face serviciul deținut de Facebook un veritabil concurent pentru Viber, Skype și chiar Facebook Messenger. Mai mult, baza imensă de utilizatori și disponibilitatea pe mai multe platforme îi oferă WhatsApp un avantaj destul de mare în fața FaceTime – care lucrează deocamdată numai pe dispzoitivele cu iOS și macOS.

„Încercăm în mod evident să fim în pas cu ceea ce-și doresc utilizatorii. Suntem obsedați să ne asigurăm că apelarea vocală și video lucrează bine chiar și pe telefoanele ieftine.” Jan Koum, cofondator WhatsApp.

Faptul că apelarea video este criptată dintr-un capăt în celălat nu ar trebui să surprindă pe prea multă lume, întrucât în 2016 compania WhatsApp a încercat din greu să-i asigure pe utilizatori că datele lor sunt în deplină siguranță. Ei au introdus lunile trecute caracteristica de criptare dintr-un capăt în celălalt a tuturor conversațiilor, făcând imposibilă accesarea de către angajații WhatsApp sau autorități a mesajelor utilizatorilor. De asemenea, se zvonește că vor introduce în curând o caracteristică de verificare cu doi factori pentru toate conturile, aceasta urmând a le face mult mai dificil de accesat de către persoane neautorizate.

Utilizatorii care doresc să efectueze apeluri video folosind WhatsApp Messenger trebuie să se asigure că au actualizat aplicația la cea mai recentă versiune și că atât ei, cât și persoanele pe care le apelează au primit acces la această caracteristică. După cum spuneam și anterior, s-ar putea să mai dureze ceva timp până când caracteristica va fi disponibilă tuturor utilizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.