MacBook Pro 2016 cu Touch Bar nu are SSD amovibil

0
641

Cel mai accesibil model de MacBook Pro din gama 2016 (cel cu afișaj de 13 inchi și cu rândul tradițional de taste de funcție) are SSD amovibil, după cum s-a descoperit săptămânile trecute, însă nu același lucru poate fi spus și despre modelele superioare, cu Touch Bar și Touch ID.

Un proaspăt posesor de MacBook Pro 2016 cu ecran de 15 inchi și-a desfăcut noul notebook pentru a descoperi în interiorul său că nu are decupajul în placa de bază care să permită eliminarea mediilor de stocare flash și înlocuirea lor.

Din păcate, nu doar MacBook Pro de 15 inchi a fost conceput în acest fel. Un alt posesor al noii generații de MacBook Pro cu Touch Bar a descoperit pe modelul de 13 inchi că mediile de stocare sunt, la fel ca și pe modelul mai mare, lipite de placa de bază și nu pot fi înlocuite.

Având în vedere că SSD-urile sunt aparent lipite de pșaca de bază, utilizatorii noii generații de MacBook Pro nu vor putea să le upgradeze după momentul achiziției. Deci, cu alte cuvinte, cantitatea de stocare pentru care ai optat atunci când ți-ai cumpărat oricare dintre modelele de MacBook Pro 2016 cu Touch Bar și Touch ID este cea pe care o vei avea pe toată perioada de folosire a notebook-ului.

În prezent, Apple permite configurarea MacBook Pro 2016 cu 256GB, 512GB, 1TB și 2TB de stocare flash (ultimele două sunt disponibile numai contra-cost).

MacBook Pro 2016 nu sunt primele laptopuri lansate de Apple ce nu au SSD amovibil. O decizie similară a fost luată de către Apple și în cazul MacBook Pro cu ecran Retina de 12 inchi încă de la lansarea din 2015 a primului model.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.