MacBook Pro 2017 va fi mai ieftin si va avea pâna la 32GB de RAM

0
614

Analistul KGI Securities, Ming-Chi Kuo, a trimis investitorilor un nou raport de cercetare în această dimineață în care explică motivul pentru care el pariază pe creșterea vânzărilor de MacBook în 2017.

Principalul motiv pentru care el mizează pe creșterea vânzărilor de notebook-uri Apple este MacBook Pro 2017. Analistul susține că viitorul model de MacBook Pro urmează să vină cu până la 32GB de RAM și cu un preț ceva mai mic decât actualele modele, satisfăcând astfel două cerințe ale potențialilor clienți.

Uitându-se puțin la practicile companiei din anii precedenți, Kuo a observat că Apple a crescut prețul MacBook Air și MacBook Pro de fiecare dată când a lansat noi generații, dar l-a scăzut un an mai târziu, când a lansat modele actualizate. De aceea, el consideră că istoria se va repeta și cu MacBook Pro în 2017.

Alți factori care vor contribui la creșterea vânzărilor de MacBook de anul viitor sunt dezvoltarea ecosistemului de dispozitive USB-C și apariția mai multor aplicații optimizate (mai bine) pentru Touch Bar.

În ceea ce privește cei 32GB de RAM, Kuo se așteaptă ca o astfel de configurație să fie disponibilă pentru modelele de MacBook Pro de anul viitor, doar în situația în care Intel va lansa la timp procesoarele Cannonlake (care vor veni cu LPDDR 4). În caz contrar, ele vor adopta procesoarele Coffee Lake și, din cauză că ele folosesc tot LPDDR 3, opțiunea de 16GB de RAM va rămâne singura pentru utilizatorii de MacBook Pro de 15 inchi (să nu uităm că Apple a refuzat să introducă opțiunea de upgrade la 32GB de RAM pe MacBook Pro 2016 din cauza consumului energetic).

Iar dacă vă întrebați când vor fi lansate aceste noi modele de MacBook Pro, ei bine Kuo estimează că abia în a doua jumătate a anului viitor.

Prin urmare, există posibilitatea ca Apple să adreseze cel puțin una dintre nemulțumirile utilizatorilor cu privire la generația 2016 de MacBook Pro: prețul. Deocamdată nu știm cât de mare va fi reducerea de preț, însă nu ar trebui să vă așteptați ca modelele 2017 să coste la fel de puțin precum MacBook Pro din generația precedentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.