Tehnologia LCD urmează să fie înlocuită de Apple cu OLED nu doar în gama de iPhone, ci și în gama de MacBook, scrie site-ul web sud-coreean ETNews.

Citând surse care au preferat să își păstreze anonimatul, jurnaliștii asiatici susțin că Apple caută în momentul de față modalități prin care să introducă afișajele OLED în MacBook-uri, testând la ora actuală performanțele lor. Din păcate, aceștia nu ne oferă informații cu privire la data la care ar trebui să ne așteptăm la lansarea primelor modele de MacBook cu ecrane OLED.

Trecerea la OLED va aduce câteva beneficii pentru posesorii viitoarelor modele de laptopuri Mac, unul dintre cele mai importante fiind autonomia bateriei, care va crește datorită consumului energetic mai scăzut al ecranelor ce folosesc această tehnologie. De asemenea, ecranele OLED mai oferă avantajul de a avea o luminozitate foarte bună, culori clare și timpi de răspuns mici (dacă ne raportăm la ecranele de pe modelele actuale). În plus, panourile OLED sunt adesea mai subțiri decât cele LCD, deci ar trebui să îi permită companiei Apple să reducă dimensiunile MacBook-urilor.

ETNews mai informează că introducerea ecranelor OLED pe MacBook-uri face parte dintr-o strategie Apple de înlocuire a LCD-urilor cu diode organice emițătoare de lumină în principalele sale produse. Primele produse Apple în care au fost implementate ecrane OLED au fost Apple Watch și în Touch Bar-ul noii generații de MacBook Pro, însă pe acestea compania americană pare să fi testat terenul înainte de a le folosi în produse mai importante și cu ecrane mai mari, precum iPhone sau notebook-urile Mac.

Aceeași publicație ne mai anunță că Samsung este furnizorul Apple de ecrane OLED pentru panourile Touch Bar de pe MacBook Pro 2016, și nu exclude posibilitatea ca gigantul sud-coreean să fie și principalul furnizor al afișajelor OLED de pe generațiile următoare de MacBook.

După lansarea de săptămâna trecută a MacBook Pro 2016, notebook-urile Apple sunt acum în centrul atenției. De dimineață, reputatul analist american Ming-Chi Kuo a publicat o notă de cercetare în care vorbea despre viitoarele modele de MacBook Pro și posibilitatea ca Apple să le reducă prețul. Mai multe detalii aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.