Microsoft a lansat Teams – un spatiu de lucru bazat pe discutii între colegi

0
608

Microsoft a lansat astăzi Teams – un spațiu de lucru bazat pe conversații.

Creat ca și un adversar pentru platforme cunoscute precum Slack, Facebook Workplace și HipChat, Microsoft Teams vine cu o interfață de discuții care se integrează bine atât cu aplicațiile și serviciile Office 365, cât și cu servicii de la terți, inclusiv Zendesk, Asana, Hootsuite și Intercom.

Potrivit Microsoft, Teams a fost creat pentru a oferi „o experiență de conversare modernă” la locul de muncă. Această platformă are o interfață ce poate fi personalizată cu emoji, stickere, GIF-uri, extensii, API-uri deschise și multe altele, și le oferă utilizatorilor posibilitatea de a crea atât conversații publice, cât și private, iar meniul în care se poartă discuțiile poate să fie „lipit” pe ecran pentru a le vedea indiferent de aplicația în care ești la un moment dat.

După cum spuneam mai sus, Microsoft Teams este integrat cu foarte multe aplicații ale companiei din Redmond. Una dintre acestea este Skype, care le va permite echipelor să inițieze conversații video și audio la care să participe toți membrii lor, indiferent unde s-ar afla. Alte programe integrate în această platformă sunt Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, OneNote, Planner, Power Bi și Delve. De asemenea, aceasta acceptă și programul Microsoft Office 365 Groups, permițând astfel utilizatorilor să treacă foarte simplu de la discuții la lucrul la un anumit proiect în Word, spre exemplu.

Dacă nu v-ați dat seama deja, vă spun că Teams a fost creat în special pentru clienții Microsoft din întreprinderi, clienți cărora le oferă securitatea de care au nevoie cu un sistem avansat de autentificare în doi pași, autentificare unică într-un director activ și criptarea datelor.

Platforma nu este disponibilă numai pentru terminalele cu Windows, ci și pentru dispozitivele iOS, macOS și pentru web. Momentan ea este doar la faza de beta și poate fi încercată în 18 limbi de utilizatorii Office 365 pentru întreprinderi din 181 de țări (inclusiv România). Lansarea versiunii finale a Microsoft Teams va avea loc la începutul anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.