Informațiile apărute în presă în ultimele luni ne sugerează că Apple va lansa în 2017 trei modele noi de iPad, printre care se va număra și unul complet nou. Acestea sunt confirmate astăzi dintr-o sursă ce nu a făcut vorbire până acum despre viitorul iPad mai mare decât Air, dar mai mic decât cel mai mare Pro.

Citând în această dimineață surse din cadrul lanțului de furnizori ai Apple, taiwanezii de la DigiTimes susțin că gigantul american va lansa la anul o tabletă iPad cu ecran de 10,5 inchi. Aceasta va fi, potrivit lor, adresată în special utilizatorilor din mediul educațional și antreprenorial.

Noul iPad va avea ecranul cu 0,8 inchi (2cm) mai mare decât actualul iPad Pro de 9,7 inchi și va fi echipat cu un procesor Apple complet nou, A10X, care va avea, cel mai probabil, aceleași patru nuclee precum cel de pe iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

Apple va lansa iPad-ul de 10,5 inchi în special din cauză că tabletele de 10 inchi și mai mari au devenit foarte populare în întreprinderi și în instituțiile de învățământ din Statele Unite, au afirmat sursele. Actualul iPad de 9,7 inchi ar putea fi prea mic, iar iPad Pro de 12,9 inchi prea scump pentru acestea, au mai completat sursele.

DigiTimes este a doua sursă care ne indică faptul că Apple va lansa un model complet nou de iPad cu diagonala ecranului de 10,5 inchi. Cel care a prezentat în premieră această informație a fost reputatul analist american Ming-Chi Kuo, care a afirmat în luna august că Apple va lansa la începutul anului viitor un iPad de 10,5 inchi cu procesor A10X. În rest, lunile trecute au mai apărut pe Internet informații contradictorii cu privire la diagonala ecranului viitorului model nou de iPad. Pe de-o parte, analiștii americani de la Barclays au venit cu o notă de cercetare în care afirmau că Apple va lansa în 2017 un iPad de 10,9 inchi, fără ramă, în timp ce japonezii de la Mac Otakara afirmau nu demult că Apple va lansa la începutul anului viitor un iPad de 10,1 inchi. Ori confirmarea venită din partea taiwanezilor de la DigiTimes ne face să credem pentru moment că viitorul iPad va avea un ecran de 10,5 inchi.

Sursele citate de DigiTimes aprobă și informațiile mai vechi potrivit cărora Apple va lansa în 2017 și un iPad de 9,7 inchi mai ieftin. Acestea susțin că Apple vrea să devină un concurent mai bun cu gama foarte mare de tablete Android de pe piață, așa că va lansa un model nou de iPad Air sau Pro cu ecranul de 9,7 inchi și îl va comercializa la un preț mai mic comparativ cu modelele existente.

În fine, DigiTimes estimează că Apple va începe producția noii generații de iPad în luna decembrie a acestui an și că va comercializa în al doilea trimestru al anului viitor în jur de 2 milioane de unități, urmând ca până la finele aceluiași an să vândă între 5 și 6 milioane de unități.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.