Apple intenționează să introducă o cameră iSight Duo 3D în iPhone 8

0
1383

Apple lucrează împreună cu LG la o cameră cu două obiective capabilă să înregistreze fotografii tridimensionale, titrează The Korea Economic Daily. Citând surse apropriate noului proiect, asiaticii susțin că această cameră iSight Duo îmbunătățită ar urma să își facă apariția la anul pe ediția aniversară 10 ani de iPhone (denumită generic „iPhone 8”).

Articolul The Korea Economic Daily nu este prea bogat în detalii, dar ne spune că noua cameră cu două obiective „LG Innotek” va fi cel mai probabil folosită în produsele pe care Apple le va lansa în a doua jumătate a anului viitor.

Surse apropriate situației au spus: <<Apple caută să vadî cum poate aplica tehnologia să de camere 3D în camera LG Innotek pentru smartphone>> adăugând că <<Cum LG Innotek are de asemenea propra cameră 3D și tehnologiile asociate, astfel de eforturi comune vor da rod cândva pe parcursul anului viitor>>.

În cadrul articolului sud-coreenilor este menționată compania LinX Imaging. Aceasta a fost cumpărată de Apple pe parcursul anului trecut, fapt ce i-a adus gigantului american tehnologia de cameră îmbunătățită a LinX, care include, printre altele, mapare 3D în adâncime și îmbunătățiri de lumină. O parte din această tehnologie ar fi fost folosită deja în camera iPhone 7 Plus (vezi Mod Portret), însă Apple ar putea-o folosi la potențialul maxim în ediția 2017 de iPhone.

Și cum modul Portret disponibil deja pe iPhone 7 Plus poate fi considerat oarecum fotografie 3D, nu știm dacă în articolul lor cei de la The Korea Economic Daily se referă la îmbunătățirea acestei caracteristici sau la introducerea unei alte funcționalități de capturare de imagini 3D. Apple a brevetat mai demult tehnologii avansate de recunoaștere facială și biometrică, iar cu o nouă cameră nu ar fi exclus ca ele să iasă la lumină odată cu iPhone 8. În plus, îmbunătățirile sau noile caracteristici de fotografiere 3D introduse în iPhone 8 ar putea juca un rol important pentru realitatea augumentată despre care se zvonește că își va face apariția anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.