A trecut aproape o lună de la lansarea oficială a iPhone 7 și iPhone 7 Plus din România, dar nu toți operatorii de telefonie mobilă de la noi din țară au comercializat până acum noile dispozitive.

Deși cei mai mari – Orange, Vodafone și Telekom – au lansat iPhone 7 și iPhone 7 Plus încă de pe data de 23 septembrie, un operator care atrage de ceva vreme foarte multă lume în rețeaua proprie – cu oferte generoase la prețuri mici sau derizorii – nu a avut până acum în oferta sa noile modele de iPhone. RCS-RDS este acel operator, iar situația se explică prin simplul fapt că nici acum al patrulea jucător de pe piața telecom locală nu este recunoscut de Apple și nu este revânzător autorizat de iPhone în România.

Lucrurile s-au schimbat însă săptămâna aceasta, iar la ora actuală toți abonații RCS-RDS și cei interesați să se porteze în rețeaua operatorului pot să își cumpere un iPhone 7 sau iPhone 7 Plus pe variantele negru, auriu și negru diamant cu 32GB sau 128GB de stocare.

iPhone 7 și iPhone 7 Plus Oferta RCS-RDS

La fel ca și celelalte modele de telefoane din oferta proprie, RCS-RDS comercializează numai la abonament dispozitivele iPhone 7 și iPhone 7 Plus, oferind clienților posibilitatea de a achita atât integral dispozitivul dorit, cât și în 3, 6 sau 12 rate fără dobândă, dar cu un avans destul de consistent.

Fiindcă nu este un operator/revânzător autorizat Apple, RCS-RDS nu beneficiază de discounturile oferite de compania americană, așa că nu subvenționează deloc prețul dispozitivelor și le listează la prețuri mai mari cu aproximativ 200 lei comparativ cu cele practicate de ceilalți operatori (la achiziționarea fără abonament/„la liber”) sau de revânzătorii autorizați.

iPhone 7

La ora actuală, iPhone 7 (modelul de 4,7 inchi) este disponibil la RCS-RDS în modelele de 32GB și 128GB, pe negru, auriu și negru lucios. Primele două culori sunt disponibile doar pe varianta cu mai puțin spațiu de stocare, iar ultima doar pe varianta de 128GB.

Cel mai accesibil iPhone 7 (cel de 32GB) costă la RCS-RDS 3.499 lei, la încheierea unui abonament Digi Mobil pe 2 ani (indiferent de tipul abonamentului – de la Optim 2 la Optim Nelimitat – Optim Nelimitat este abonamentul recomandat). Versiunea de 128GB costă 3.999 lei, iar condițiile sunt cele enunțate mai sus.

Acum, avantajul oferit de RCS-RDS este că aproape clienții pot beneficia de oferta de achiziție a iPhone-ului în rate, valoarea avansului diferind în funcție de tipul de client. Cea mai bună ofertă, Oferta 1, (li se adresează și celor ce vin dintr-o altă rețea) permite achiziționarea unui iPhone 7 de 32GB cu un avans de 2450 de lei și plata a 3, 6 sau 12 rate fără dobândă (deci 348 lei/lună, 174 lei/lună, respectiv 87 lei/lună). A doua ofertă, Oferta 2, presupune achitarea unui avans de 3.150 lei pentru același model de iPhone și plata diferenței în 3, 6 sau 12 rate fără dobândă (deci 116 lei/lună, 58lei/lună, respectiv 29 lei/lună).

Și iPhone 7 de 128GB poate fi achiziționat în rate, dar avansul va fi mai mare. Pentru Oferta 1, avansul este de 2800 lei, iar pentru oferta 2 avansul este de 3.600 lei.

*Notă: Mai multe detalii despre eligibilitatea ofertelor și abonamente sunt disponibile ceva mai jos.

iPhone 7 Plus

La fel ca și iPhone 7, iPhone 7 Plus apare listat la RCS-RDS în versiunile cu 32GB (negru și auriu) și 128GB (numai negru diamant).

Cel mai accesibil iPhone 7 Plus (cel de 32GB) costă la RCS-RDS 4.099 lei, la încheierea unui abonament Digi Mobil pe 2 ani (indiferent de tipul abonamentului – de la Optim 2 la Optim Nelimitat – Optim Nelimitat este abonamentul recomandat). Versiunea de 128GB costă 4.599 lei, iar condițiile sunt cele enunțate mai sus.

Achiziția iPhone 7 Plus în rate este, de asemenea, disponibilă, iar oferta poate diferi de la caz la caz. Cea mai bună ofertă, Oferta 1, (li se adresează și celor ce vin dintr-o altă rețea) permite achiziționarea unui iPhone 7 Plus de 32GB cu un avans de 2870 de lei și plata a 3, 6 sau 12 rate fără dobândă (deci 408 lei/lună, 204 lei/lună, respectiv 102 lei/lună). A doua ofertă, Oferta 2, presupune achitarea unui avans de 3.690 lei pentru același model de iPhone și plata diferenței în 3, 6 sau 12 rate fără dobândă (deci 136 lei/lună, 68 lei/lună, respectiv 34 lei/lună).

Și iPhone 7 Plus de 128GB poate fi achiziționat în rate, dar avansul va fi mai mare. Pentru Oferta 1, avansul este de 3220 lei, iar pentru oferta 2 avansul este de 4.140 lei.

*Notă: Mai multe detalii despre eligibilitatea ofertelor și abonamente sunt disponibile ceva mai jos.

Abonamentele Digi Mobil și achiziția în rate

După cum menționam și ceva mai sus, indiferent de abonamentul Digi Mobil selectat, clienții RCS-RDS vor trebui să plătească la fel de mult pe noul iPhone.

Dacă nu ești încă familiarizat cu oferta celor de la RCS-RDS, trebuie să știi că abonamentele Digi Mobil disponibile acum sunt Optim 2 (€/lună), Optim 3 (€/lună), Optim 5 (€/lună) și Optim Nelimitat, cel din urmă fiind abonamentul recomandat de operator.

Fiindcă Optim Nelimitat este abonamentul recomandat, despre el vom detalia puțin. Acesta aduce convorbiri nelimitate în orice rețea națională, precum și în rețelele fixe principale din Uniunea Europeană, Canada, China și SUA, 3.000 de minute internaționale și internet mobil „nelimitat” (30GB de trafic în rețeaua 4G și încă 10GB de trafic în rețeaua 3G). Prețul acestui abonament variază în funcție de client, însă nu poate fi mai mare de 5,81€/lună și nici mai mic de 2,9€/lună (mai multe detalii în tabelul de mai jos).

digi-mobil-optim-nelimitat-cost

În ceea ce privește sistemul de rate, am observat că există două oferte și probabil că vă întrebați acum care este cea în care vă veți încadra. Ei bine, toate detaliile de care aveți nevoie vă sunt oferite în imaginea de mai jos:

categorii-clienti-rcs-rds

Concluzii

Observăm că deși are cele mai bune prețuri la abonamente, RCS-RDS nu are cea mai bună ofertă la iPhone 7 și iPhone 7 Plus dintre operatorii din România. Avantajul lor este că permit achiziționarea telefoanelor printr-un sistem propriu de rate, un sistem care însă presupune plata unui avans destul de mare. Pentru clienții operatorului ar fi fost probabil mult mai interesant dacă prețul dispozitivelor ar fi fost subvenționat puțin măcar la achitarea prețului întreg – în cazul de față nu văd de ce nu ai cumpăra iPhone-ul dorit „la liber” de la un alt operator sau de la un revânzător, chiar dacă ulterior vei folosi un abonament Digi Mobil sau o cartelă Digi.

În ceea ce privește modelele și compatibilitatea lor cu rețelele 4G, trebuie specificat că toate modelele de iPhone 7 și iPhone 7 Plus disponibile sunt compatibile cu rețelele 4G de la noi (inclusiv cu rețeaua RCS-RDS), așa că nu contează foarte mult dacă modelele sunt cele recomandate de Apple pentru România sau altele. De asemenea, este important de specificat faptul că RCS-RDS nu blochează dispozitivele în rețeaua proprie, dar și că, din cauza faptului că nu este autorizat, s-ar putea să ai unele probleme cu garanția internațională Apple și cu asistența oferită de gigantul american (operatorul va oferi însă 24 de luni garanție conform legii și se va face responsabil de remedierea eventualelor probleme apărute).

iPhone 7 și iPhone 7 Plus nu sunt primele modele de iPhone comercializate de RCS-RDS, chiar dacă nu este revânzător autorizat. În prezent, operatorul mai comercializează și iPhone SE și iPhone 6s.

Dacă nu ești încă decis, s-ar putea să îți dorești să consulți și ofertele la iPhone 7 și iPhone 7 Plus ale celorlalți trei operatori de telefonie mobilă din România sau să vrei să vezi o comparație între prețurile „la liber” ale celor două modele de iPhone la diferiți retaileri. Toate acestea sunt disponibile în articolele către care fac trimitere linkurile de mai jos:

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.