Orange vs Vodafone vs Telekom vs eMAG – unde găsești iPhone 7 și iPhone 7 Plus deblocate la cel mai mic preț în România

Vrei să găsești cel mai bun preț la modelul de iPhone 7 sau iPhone 7 Plus dorit? Tabelul de mai jos te va ajuta!

0
2352

Comparație prețuri iPhone 7 Romania – Startul precomenzilor pentru iPhone 7 și iPhone 7 Plus a fost dat în România în aceeași zi în care noile dispozitive au ajuns în magazinele Apple din mai multe țări. Prin urmare, toți partenerii Apple autorizați începând cu operatorii de telefonie mobilă și terminând cu numeroși retaileri acceptă în momentul de față precomenzi pentru noile modele de iPhone, iar noi am aflat care sunt prețurile oficiale ale noilor dispozitive pentru România.

Unde sunt cele mai bune prețuri?

Această întrebare este adresată de mulți dintre cei care vor să își cumpere un iPhone 7 sau iPhone 7 Plus. Pentru că, da, deși sunt „oficiale”, aceste prețuri nu sunt chiar identice, ele diferind în funcție de prețul cu care fiecare retailer sau operator cumpără la rândul său dispozitivele de la furnizori.

Și cum deja am văzut un comparativ între ofertele operatorilor la iPhone 7 și iPhone 7 Plus, acum nu rămâne să vedem decât care sunt prețurile la liber ale noilor dispozitive. Iar tabelul de mai jos vă va ajuta să gășiți cel mai bun preț din România la noile modele de iPhone aduse în țară pe căi oficiale.

Orange vs Vodafone vs Telekom vs eMAG vs Apple Store Germania Comparație prețuri iPhone 7 și iPhone 7 Plus la liber

Din anii anteriori știm că în România prețurile la noile modele de iPhone sunt, încă de la lansare, mai bune decât prețurile la care magazinele companiei Apple din Europa le comercializează. Nu la fel de bune ca cele din SUA, dar totuși mai bune decât în țări precum Germania, Franța, Italia sau Spania. Tot din anii anteriori mai știm ceva: prețurile standard ale iPhone la operatori sunt mai bune decât prețurile la care aceleași modele sunt comercializate la retaileri. Aceste lucruri sunt valabile și la noua generație de iPhone.

De aceea, anul acesta am comparat prețul standard al iPhone 7 și iPhone 7 Plus între operatori, eMAG și chiar Apple Store Germania. Am ales doar eMAG pentru a nu lungi foarte mult comparația – sunt mulți alți retaileri autorizați Apple care acceptă precomenzi la iPhone 7 și iPhone 7 Plus, însă niciunul nu are prețuri mai bune decât eMAG.

comparatie-preturi-iphone-7-romania

Notă: Toate prețurile din tabel includ TVA, cu mențiunea, așa cum se poate vedea și în imaginea de mai sus, ca prețurile la Orange, Vodafone și Apple Store au fost convertite în lei, la cursul BNR leu-euro de pe 19 septembrie pentru a face mai ușoară compararea prețurilor. Asta înseamnă automat că dacă vei merge la Orange sau Vodafone să cumperi iPhone 7 și iPhone 7 Plus, prețul ar putea fi puțin mai mare sau puțin mai mic decât cel exprimat în lei mai sus, în funcție de cursul valutar.

Ceea ce se poate observa direct la o primă aruncătură de ochi asupra tabelului de mai sus este că Orange are cele mai bune prețuri la iPhone 7 și iPhone 7 Plus, cu două excepții – iPhone 7 de 128GB și iPhone 7 de 256GB care sunt disponibile cu câteva zeci de lei mai ieftin la Vodafone, respectiv eMAG. În același timp, Telekom are cele mai mari prețuri, multe dintre versiuni costând mai mult chiar și decât la magazinele Apple din zona euro.

Este de apreciat faptul că și în 2016 prețurile la cele mai noi modele de iPhone, încă de la lansare, sunt uneori cu câteva zeci de lei bune mai mici decât la magazinele companiei Apple din Europa. De asemenea, nu putem să nu apreciem că anul acesta și retailerii au venit cu prețuri mici încă din sesiunea de precomenzi, diferențele între magazine precum eMAG, Altex sau Flanco și operatori precum Orange nefiind de ordinul sutelor de lei cum era în trecut.

Câteva lucruri de care trebuie să ții cont

  • Orange și, probabil, Vodafone au toate dispozitivele iPhone 7 și iPhone 7 Plus blocate în rețelelele proprii. La cumpărarea la preț întreg însă, ei le vor debloca gratuit. Telekom și toți ceilalți retaileri au numai dispozitive niciodată blocate
  • La operatori nu toate modelele de iPhone 7 și iPhone 7 Plus vor fi comercializate. După cum vedem mai sus, Vodafone nu comercializează modelul de 256GB. Același operator nu are în ofertă toate culorile în care este disponibilă cea mai nouă generație de iPhone, iar el nu este singurul.
  • La ora actuală multe dintre versiunile de iPhone 7 și iPhone 7 Plus nu mai sunt în stocuri. Ele vor sosi cât de curând din nou, așa că dacă nu te grăbești prea tare și vrei să cumperi la cel mai bun preț, ai răbdare.
  • Toate modelele de iPhone 7 și iPhone 7 Plus comercializate de retailerii români sunt cele recomandate de Apple pentru operatorii români și vor funcționa fără probleme pe rețelele telecom de la noi. De asemenea, ele beneficiază de garanția Apple internațională de 1 an, precum și de încă 12 luni de garanție oferită de retailer în conformitate cu legislația din România.

Precomandă iPhone 7 și iPhone 7 Plus

Vrei un iPhone 7 sau un iPhone 7 Plus la abonament?

Dacă prețurile menționate mai sus ți se par prea mari, atunci trebuie să știi că operatorii le subvenționează dacă le achiziționezi împreună cu unul dintre abonamentele din portofoliile lor. Prețurile și acolo diferă, așa că noi am realizat un alt comparativ care te va ajuta să găsești cea mai bună ofertă de iPhone 7 și iPhone 7 Plus la abonament. Urmează linkul de pe textul de mai jos:


Prezentate de Apple pe 7 septembrie, iPhone 7 și iPhone 7 Plus aduc îmbunătățiri esențiale celor mai importante caracterisici, inclusiv camere foto mai avansate, baterii cu autonomie mai mare, difuzoare stereo, afișaj mai luminos și procesoare ultra-rapide. În plus, ambele modele sunt rezistente la contactul cu apa.

Conform companiei Apple, România face parte din al doilea val de lansări a iPhone 7, așa că noile modele vor ajunge la noi în magazine începând cu data de 23 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.