iOS 10.1 beta 4 si iOS 10.1 public beta 4 au fost lansate pentru iPhone si iPad

0
180

Apple a lansat marți dimineață o nouă actualizare pentru singura versiune de iOS pe care o testează cu dezvoltatorii și publicul – iOS 10.1. iOS 10.1 beta 4 și iOS 10.1 public beta 4 sosesc deci la o săptămână distanță față de iOS 10.1 beta 3/public beta 3 și la o lună distanță de prima versiune beta de iOS 10.1.

Actualizarea la iOS 10.1 beta 4 și iOS 10.1 public beta 4, build 14B72/14B72b, poate fi efectuată prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS, atât de către dezvoltatorii de aplicații înrolați în Apple Developer Center, cât și de utilizatorii înscriși în Apple Software Beta.

iOS 10.1 beta 4 / iOS 10.1 public beta 4 aduc corecturi de erori și îmbunătățiri, însă deocamdată nu știm cu exactitate dacă introduce și alte caracteristici noi comparativ cu versiunile anterioare – dacă vor fi descoperite, vă vom anunța puțin mai jos în acest articol. Având în vedere diferența de doar un număr dintre build-urile acestei versiuni beta și cele ale versiunii de săptămâna trecută, se prea poate ca singura noutate să fie cea din iOS 10.0.3 – o versiune de iOS pe care Apple a lansat-o aseară și care înlătura o eroare cu conectivitatea celulară pe iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

Vă reamintim că iOS 10.1 a introdus pe iPhone 7 Plus, încă din prima versiune beta, modul „Portret”. Mod Portret a fost creat pentru a imita acea profunzime superficială a câmpului ce poate fi surprinsă cu aparatele DSLR, unde subiectul este scos în față prin încețoșarea tuturor elementelor din fundal.

Cele două camere din iPhone 7 Plus capturează imagini diferite, acestea fiind ulterior scanate de procesorul de semnal imagine integrat. Ulterior, tehnicile de învățare automată sunt folosite pentru a recunoaște persoanele și/sau imagini de prim plan, păstrând persoanele și obiectele principale fără nicio modificare și aplicând un efect de încețoșare/„bokeh” peste fundal.

Modul Portret este o caracteristică unică pe iPhone 7 Plus întrucât acesta este singurul iPhone cu doi senzori, iar două imagini realizate cu obiective diferite sunt necesare pentru a crea o hartă de adâncime.

Deocamdată, pentru restul utilizatorilor de iPhone și iPad nu știm decât că iOS 10.1 aduce corecturi de erori (inclusiv pentru CallKit), mici îmbunătățiri (inclusiv în privința performanțelor de ansamblu) și caracteristici noi în aplicația Mesaje.

Data de lansare a versiunii finale de iOS 10.1 nu este cunoscută până la ora actuală, însă vor mai trece câteva săptămâni bune până când toată lumea se va putea bucura de ea.

Notă: Dacă ai făcut actualizarea la iOS 10.1 beta 4/public beta 4 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.