Apple anunta deschiderea unui nou centru de cercetare si dezvoltare în China

0
463
Parcul industrial high-tech din Shenzhen (foto: Brucke Osteuropa)

Compania Apple a anunțat miercuri dimineață că va deschide un nou centru de cercetare și dezvoltare în Shenzhen, un oraș nou din sudul Chinei. Anunțul vine la două săptămâni după ce Apple a deschis un alt centru de cercetare și dezvoltare în capitala Chinei, Beijing.

Reuters relatează că noul centru de cercetare și dezvoltare are ca principal scop mărirea prezenței Apple în China și atragerea de dezvoltatori software talentați.

Tim Cook, director general Apple, a devoalat planurile gigantului american de a deschide un centru de cercetare și dezvoltare în Shenzhen într-o întâlnire cu câțiva oficiali ai orașului. Acesta urmează să participe zilele acestea și la un eveniment despre „inovația națională”.

„Suntem bucuroși să deschidem un nou centru de cercetare și dezvoltare aici anul viitor, așa încât echipa noastră de ingineri să poată lucra mai aproape și mai cooperant cu partenerii noștri din producție” a declarat un purtător de cuvânt Apple.

Apple este interesată să atragă în Shenzhen mai ales dezvoltatori software talentați pentru a-și îmbunătăți platforma. Oficiali Apple au declarat pentru Reuters că noile centre din Beijing și Shenzhen vizează în special „întărirea relațiilor” cu parteneri locali și universitățile din întreaga țară.

Specialiștii văd noile centre ca și un răspuns al companiei americane la îngrijorările analiștilor la viitorul său în China, o țară unde Guvernul i-a pus câteva bețe în roate (de exemplu, prin obligarea închiderii magazinelor iTunes și iBooks), iar populația preferă alternativele mai ieftine la iPhone și iPad.

În prezent Apple mai are centre de cercetare și dezvoltare străine în Japonia, Israel și Regatul Unit al Marii Britanii, și intenționează să deschidă și altele în țări precum India, Canada și Vietnam.

Alături de noul centru de cercetare și dezvoltare pe care intenționează să îl deschidă anul viitor în Shenzhen, astăzi mai aflăm că Apple a primit și un loc în Consiliul de Administrație al Didi Chuxing. Deși la momentul anunțării investiției Apple de 1 miliard de dolari în compania chinezească de taxi se zvonea că Apple nu a primit niciun loc în Consiliu, jurnaliștii de la The Information au descoperit într-un document oficial că gigantul american a primit un loc în Consiliul de Administrație al Didi încă din luna iunie a acestui an.

Se pare că Apple este reprezentată în Consiliul de Administrație al companiei din China de către directorul său de fuziuni și achiziții, Adrian Perica. Fost bancher, Perica s-a alăturat gigantului american în 2009 și a gestionat achiziții importante, cum ar fi cea a companiilor Beats Electronics și Beats Music din 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.