Compania în care Apple a investit 1 miliard de dolari cumpără operațiunile Uber din China

0
254

Compania chineză de taximetrie Didi Chuxing urmează să cumpere operațiunile din China ale rivalilor de la Uber, scriu Bloomberg și The Wall Street Journal, citând surse care cunosc afacerea. Apple a investit anul acesta 1 miliard de dolari în Didi Chuxing, primind astfel acces la date și cunoștințe extrem de importante pentru mașina electrică și tehnologia de condus autonom la care lucrează, precum și acces la comunitatea de investiții din China.

Valoarea companiei de taximetrie [după cumpărarea operațiunilor Uber China] va fi de 35 de miliarde de dolari, au spus persoanele. Acționarilor Uber China, o entitate deținută de Uber-ul din San Francisco, Baidu, și alții, le vor reveni 20% din valoarea companiei după fuziune, au mai spus persoanele. Uber va continua să își opereze propria aplicație în China deocamdată.

Didi face o investiție de 1 miliard de dolari în Uber la o valoare estimată de 68 de miliarde de dolari, au declarat persoanele care cunosc situația.

După cum se arată într-o postare pe blog a directorului general Uber, Travis Kalanick, ce a fost obținută de Bloomberg, nici Uber și nici Didi Chuxing nu au făcut profit în China, în ciuda investițiilor de miliarde de dolari. Fuziunea ar trebui să aducă gigantului evaluat acum la 35 de miliarde de dolari un profit mare pe termen lung.

Vestea cu privire la cumpărarea Uber China de către Didi Chuxing este bună pentru compania Apple și proiectul Apple Car, întrucât ea va primi mai multe date de care are nevoie atât de mult la dezvoltarea propriului autovehicul electric.

- Reclamă -