Apple dezvoltă mai nou un sistem de condus autonom

1
592

Bob Mansfield, omul care a ocupat o lungă perioadă de timp funcția de Vicepreședinte Executiv pentru Tehnologii la Apple, a preluat recent șefia proiectului „Apple Car”. Sub conducerea sa, strategia Apple privind mașina s-a schimbat, gigantul american căutând mai nou să dezvolte un sistem de condus autonom, scrie Bloomberg.

Potrivit jurnaliștilor americani, Apple nu abandonează complet tentativa de a crea un automobil, însă deocamdată își concentrează mai mult resursele pe crearea unui sistem avansat de șofat autonom care i-ar permite probabil să încheie un parteneriat sau să cumpere un producător auto în viitorul nu foarte îndepărtat. Or, Apple lucrează în prezent la două lucruri: o mașină și software-ul care să permită funcționarea ei.

Și cum a devenit mai interesată față de sistemele de șofat autonom, Apple l-a angajat pe Dan Dodge, persoana care a condus divizia de software automobilistic la BlackBerry și a dezvoltat QNX, platforma software ce poate fi găsită în multe dintre sistemele de infotainment ale diferitor producători auto. Dodge, ca și alți ingineri auto ai Apple, îi răspunde în mod direct lui Mansfield, iar acesta din urmă îi răspunde directorului general al companiei, Tim Cook.

Mansfield are sub conducerea sa trei echipe diferite: o echipă software condusă de către John Wright, o echipă ce se ocupă de dezvoltarea senzorilor, condusă de Benjamin Lyon și o echipă de inginerie hardware, condusă de D.J. Novotney. Conform celor de la Bloomberg, Apple continuă să facă angajări masive de personal, aducând în ultima vreme doi foști angajați Ford cu experiență vastă în domeniul producerii de caroserii auto, pe Todd Gray și Aindrea Campbell.

Avându-l pe Mansfield ca șef al diviziei auto, Apple ar putea reveni la timp cu proiectul și lansa mașina până în 2020. Zvonurile de până acum sugerau că plecarea lui Steve Zadesky, care a condus anterior proiectul, a dus la unele amânări, certuri din cauza unor probleme, cum ar fi termenele nerealizabile. De asemenea, nu demult am aflat că Apple Car ar putea fi lansată cu un an mai târziu decât se estimase inițial, anul 2021 fiind dat acum ca cel probabil pentru lansarea autoturismului electric. Cu toate acestea, dacă Apple lucrează acum la un sistem de condus autonom, se poate să vedem mai devreme un parteneriat între compania americană și un producător auto.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.