Apple investește 1 miliard de dolari în Didi – competitorul chinez al Uber

0
1016
Simon Song / Business Insider

Apple a investit recent nu mai puțin de 1 miliard de dolari în alternativa chineză a Uber, Didi Chuxing, scrie Reuters. Este vorba despre o investiție strategică, care o va ajuta pe compania din Cupertino să înțeleagă mai bine piața chineză, potrivit directorului general al Apple, Tim Cook:

Facem investiția din mai multe motive strategice, inclusiv pentru șansa de a învăța mai multe despre anumite sectoare ale pieței din China. Desigur, noi credem, de asemenea, că ea ne va oferi pe termen lung un profit însemnat pentru capitalul investit.

Compania chineză care, aidoma Uber, le permite clienților să comande taxiuri la prețuri avantajoase, a strâns până acum investiții de câteva miliarde de dolari. Cu toate acestea, Apple a investit cel mai mult în ei, până acum. Și a avut pentru ce. Didi Chuxing domină piața de ride-sharing din China, realizând peste 11 milioane de curse pe zi și deținând astfel 87% din această piață, în China.

Despre această investiție uriașă a Apple s-ar putea spune că are legătură și cu viitorul Apple Car, la care știm că se lucrează de câteva luni bune. Dar în ciuda numeroaselor angajări de personal cu experiență în industria auto și a închirierii de numeroase spații pentru proiectul cu numele de cod Titan, Tim Cook insistă că această investiție nu are legătură cu dezvoltarea unei mașini, ci cu îmbunătățirea experienței în mașini prin CarPlay. Totuși, el nu neagă posibilitatea ca în viitor să ajute la dezvoltarea Apple Car:

Asta este ceea ce facem noi astăzi în industria auto. Deci rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul.

În răspunsul oferit Reuters referitor la această achiziție, directorul general al Apple a mai ținut să evidențieze încrederea pe care o are compania americană în piața chineză, spunând că ea reflectă „încrederea continuă pe termen lung în economia Chinei”.

Investiția și declarația vin să mai amelioreze modul în care este privită această perioadă prin care trece Apple în China. În trimestrul fiscal 1 al acestui an, gigantul american a raportat, pentru China, vânzări în scădere cu 26 de procente comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru, coroborat cu închiderea forțată de către Apple a iTunes Movies și iBooks Store în China, l-a determinat pe investitorul Carl Icahn, care deținea aproape 1% din Apple, să își vândă toate acțiunile. El a fost urmat de mai mulți investitori, care au făcut același lucru, așa că acțiunile Apple sunt în momentul de față pe un trend descendent, care i-au permis companiei-mamă a Google, Alphabet, să îi depășească ieri capitalizarea bursieră, pentru a doua oară în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.