Procesul de verificare al aplicațiilor ce urmează a fi publicate pe App Store s-a redus considerabil în primele cinci luni ale anului 2016, potrivit AppReviewTimes – un site web care afișează timpul mediu de analizare al aplicațiilor ce sunt trimise spre publicare pe iOS și Mac App Store, folosind date provenite de la dezvoltatori.

Timpii medii de aprobare a aplicațiilor de pe App Store s-au redus la o medie de două zile în luna mai a acestui an, fiind semnificativ mai mici decât în aceeași perioadă a anului trecut, când o aplicație petrecea între opt și zece zile pe „masa” Apple până când era aprobată. Această medie a fost calculată din datele primite de la 328 de dezvoltatori în ultimele 14 zile.

Așa cum era de așteptat, comunitatea de dezvoltatori a întâmpinat cu bucurie scurtarea timpului de analizare al aplicațiilor ce sunt trimise spre publicare pe App Store, în condițiile în care nu trebuie să mai aștepte peste o săptămână pentru a ști dacă aplicația lor a fost sau nu publicată. Fondatorul Button Inc. – o companie care a lucrat pentru Uber și Foursquare -, Chris Maddern, a spus jurnaliștilor de la Bloomberg că „o bună parte din modul în care noi creăm software pentru iOS este controlat de faptul că ai un ciclu de lansare de o săptămână. Acum [n.r. publicarea pe App Store] se poate realiza în câteva ore de la trimiterea lor [n.r. a aplicațiilor], ceea ce este cu adevărat grozav, deoarece scurtează ciclul de dezvoltare”.

În luna decembrie a anului trecut, Phil Schiller, vicepreședintele executiv al Apple pentru marketing, a preluat conducerea App Store de la vicepreședintele executiv pentru iTunes și servicii, Eddy Cue. Astfel, acesta este acum responsabil de ceea ce se întâmplă cu App Store, iar dezvoltatorii îi vor putea mulțumi la WWDC 2016, când probabil va face și alte anunțuri importante pentru această comunitate; anunțuri care însă ne privesc și pe fiecare dintre noi, utilizatorii.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.