Apple urmează să deschidă un nou centru de cercetare și dezvoltare în China, într-o încercare de a-și crește cota de piață și popularitatea pe o piață extrem de importantă, unde iPhone are deocamdată unele probleme în a convinge utilizatorii să renunțe la telefoanele ieftine. Centrul de cercetare și dezvoltare care urmează să fie construit „până la finele acestui an” va fi primul centru de acest tip al Apple din regiunea Asia-Pacific, scrie Reuters.

Anunțul a fost făcut de șeful Apple, Tim Cook, în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul Chinei, Zhang Gaoli. Dar cum întâlnirea nu a fost publică, prea multe detalii cu privire la noul centru de cercetare și dezvoltare al Apple din China nu se cunosc momentan.

Noul centru de cercetare și dezvoltare Apple va fi construit până la finele anului, i-a spus Cook viceprim-ministrului Zhang Gaoli – unul dintre cei mai importanți oficiali ai Chinei -, conform televiziunii publice chinezești.

Promisiunea vine după ce șeful instituției Chinei de reglementare în industrie și tehnologie i-a spus în mai lui Cook că speră ca Apple să își adâncească, colaborarea cu statul [chinez] în cercetare și dezvoltare și securitatea informatică.

Cook se află zilele acestea într-o vizită în China, ce are ca și scop, cel mai probabil, întâlnirea unor persoane de rang înalt în încercarea de a rezolva problemele pe care Apple le întâmpină în această țară. Aceasta este a doua vizită pe care el o face în China după cea din luna mai, când s-a întâlnit cu câțiva dezvoltatori de aplicații chinezi și cu președintele companiei în care Apple a investit un miliard de dolari – Didi Chuxing.

China era până în trimestrul fiscal doi al anului 2016 – când încasările Apple de aici au înregistrat o scădere anuală de 33% – a doua cea mai mare piață de desfacere pentru Apple. Respectiva scădere a ajutat Europa să își redobândească statutul de a doua cea mai mare piață pentru Apple, după Statele Unite ale Americii.

Viitorul Apple (ca, de altfel, și viitorul altor companii străine) în China stă sub semnul incertitudinii, din cauza politicii Statului Chinez de a-și proteja produsele interne. Această politică le-a adus celor de la Apple câteva procese în China precum și decizii de interzicere a unor servicii, cum ar fi iTunes sau iBooks.

- Reclamă -