iPhone 7 și iPhone 7 Plus scot unele „ pârâituri ” neobișnuite în timpul utilizarii

0
4353

Imediat după ce noile iPhone 7 și iPhone 7 Plus au sosit la primii clienți, o parte dintre aceștia au observat un lucru foarte ciudat. Un zgomot descris ca fiind similar unor „pârâituri” se pare că este emis de noile dispozitive din zona de mijloc a carcasei, acolo unde se situează logoul companiei Apple.

Primii utilizatori s-au plâns de această problemă vineri, însă ea a ajuns în atenția presei după ce jurnalistul de la 512 Pixels, Stephen Hackett, a scris pe contul personal de Twitter de zgomotele ciudate auzite. Mai mult decât atât, acesta a publicat și un video cu „zgomotele teribile” produse de iPhone-ul său, iar în acesta putem auzi cât se poate de clar respectivele pocnituri scoase de dispozitive. Ulterior, pe YouTube au apărut mai multe videoclipuri care demonstrează că această problemă există pe un număr mare de dispozitive.

„Pârâiturile” scoase de noile dispozitive se pare că încep să fie auzite în momentul în care hardware-ul lor este supus unor sarcini mai intense, deci în jocuri, aplicații de editare/foto video și alte aplicații care consumă multe resurse. Deocamdată nu se știe dacă toate dispozitivele iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt afectate de această problemă sau este vorba doar despre „un lot cu probleme”.

Unii dintre utilizatori, inclusiv Stephen Hackett, au mers cu dispozitivele lor neobișnuit de zgomotoase la centrele de reparații din magazinele Apple. Deloc surprinzător, specialiștii de la Apple nu aveau habar de existența ei, însă au constatat că există și au comandat unități înlocuitoare.

Tocmai ce-am venit de la Apple Store.

Ei n-aveau habar despre ce este sau ce ar putea fi (deloc surprinzător cum aceste telefoane au fost lansate azi), așa că mi-au comandat un telefon înlocuitor /:

Ei au putut reproduce problema cu ușurință. De asemenea, am observat că atunci când pornești telefonul, poți să auzi zgomotele foarte bine – bănuiesc că din cauza procesării suplimentare care este solicitată în timpul pornirii dspozitivului.

Destul de dezamăgit că ei nu au decât câteva unități în stoc pentru situații precum aceasta, dar pe de altă parte totul sună ca o problemă care afectează mai mult decât un telefon. Așadar, sper că dacă este un lot cu probleme sau ceva asemenea să îmi dea banii înapoi până când telefonul îmi va fi reparat.

De la mesajul jurnalistului și apariția videoclipului demonstrativ pe Internet, mult mai mulți utilizatori noi de iPhone 7 și iPhone 7 Plus au raportat exact aceeași problemă. Unii dintre ei descriu sunetele produse de dispozitivele lor ca fiind o „bâzâitură” sau „electricitate statică” și apar produse chiar și atunci când iPhone-urile nu sunt puse la încărcat și după ce au finalizat procesul de restaurare a unui backup.

iPhone-ul meu 7 Plus (negru, 128GB) scoate un bâzâit / sunet de electricitate statică ciudat, Mai precis, dacă îmi pun urechea pe spatele telefonului, acolo unde este sigla Apple, pot auzi bateria sau procesorul sau ceva că „lucrează”…

Nu, nu este la încărcat. Am crezut inițial că ar putea ca telefonul să fie suprasolicitat de restaurarea backupului iCloud (pentru că a devenit, de asemenea, foarte cald)… dar zgomotul este încă aici.

Unii dintre cei care au întâmpinat probleme au fost suficient de norocoși să le fie înlocuite dispozitivele. Dar fără succes. Un utilizator Reddit susține că în Apple Store i-a fost înlocuit de îndată iPhone-ul 7 Plus care scotea zgomotele descrise și auzite în videoclipurile de mai sus, însă și noul dispozitiv face exact același lucru.

Notă: Sunetul nu este produs de dispozitivul din imagini (zgomotele nu se aud de la acea distanță).

De aceea, se crede că problema ar afecta foarte multe dispozitive iPhone 7 și iPhone 7 Plus, iar cauza ar putea să fie chiar ultra-performantul cip Apple A10. Totuși, din moment ce iPhone nu are ventilator sau alte componente interne în mișcare, nu este chiar atât de clar motivul pentru care produce astfel de pârâituri.

The Verge prezintă părerea generală a specialiștilor de pe Internet. Mulți dintre aceștia sunt de părere că aceste zgomote sunt provocate de un fenomen cunoscut sub numele de „zgomot de bobină”.

Ce se întâmplă aici? Probabil nimic important, iar Apple a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect. Așadar, nu putem spune încă, cu exactitate care este cauza, nici cât de răspândită – deși în privința ultimului aspect, nu pare să afecteze un număr atât de mare de utilizatori.

Părerea generală pe Internet este că acestea sunt o formă de „zgomot de bobină” sau „scâncet de bobină” – acel tip de sunet pe care un procesor ulta-puternic sau, în principiu, orice componentă electronică îl poate face, în special atunci când nu este suficient de atenuat. Poate apărea pe neașteptate atunci când cipul este sub stres mare lu ai putea să îl auzi la orice telefon recent dacă îl pui la treabă și asculți foarte de aproape. Eu, spre exemplu, pot să aud câteva zgomote înalte din Galaxy S7 Edge-ul meu dacă îl țin aproape de ureche și stau într-o cameră în care este liniște.

Așadar, după cum spun și cei de la The Verge și mulți alții, problema nu afectează aparent numai iPhone, ci și alte telefoane de top. Mai mult, se pare că această problemă nu este întâlnită pe toate iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Foarte mulți jurnaliști care au încercat să o reproducă folosind chiar și aplicații de testare a performanțelor, cum ar fi 3D Mark „Ice Storm Extreme” nu au reușit să audă absolut niciun zgomot din dispozitive. Ori în aceste condiții vorbim despre un lot cu probleme și nu despre o problemă de concepție, așa că unitățile care scot sunetele acestea vor fi înlocuite de Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.