Odată cu acea problemă care face ca noile iPhone 7 și iPhone 7 Plus să scoată niște zgomote „ciudate” în timpul utilizării, o alta le dă bătăi de cap primilor posesori ale acestor telefoane.

Mai mulți utilizatori de iPhone 7 și iPhone 7 Plus au scris pe rețelele de socializare și diferite forumuri online că, odată introduse în Modul Avion, noile dispozitive nu se mai pot conecta la rețelele de telefonie mobilă după dezactivarea acestui mod. Un utilizator a publicat pe un forum un clip video unde introduce atât un iPhone 6s, cât și un iPhone 7 în Modul Avion. Imediat după dezactivarea modului, iPhone-ul 6s se conectează la rețeaua celulară și are două linii de semnal LTE, în timp ce iPhone-ul 7 rămâne fără „niciun serviciu”.

Brusc, astăzi iPhone-ul meu 7 negru lucios nu a mai avut semnal la serviciul de internet – nu poate face apeluri și ncii primi apeluri – chiar dacă anterior afișa 4 linii de semnal. L-am mai introdus mai apoi în Modul Avion, apoi am dezactivat modul, și continuă să arate „niciun serviciu”. S-a încălzit destul de tare în colțul din dreapta sus.

Am făcut după un video cu iPhone-ul 6s al soției pus lângă iPhone-ul meu 7, în care le-am introdus pe ambele în Mod Avion, apoi am dezactivat Mod Avion, și puteți vedea că iPhone 6s ia semnal instantaneu, în timp ce iPhone 7 stă și caută. I-am scos apoi SIM-ul și l-am introdus în iPhone-ul meu 7, fără succes, după care l-am reintrodus în telefonul ei și avea semnal.

Conform utilizatorului de mai sus, ambele dispoizitive sunt modele AT&T, ceea ce înseamnă că iPhone-ul 7 este un model GSM. Și cum modelele GSM sunt singurele și primele cu modemuri Intel, se prea poate ca problema să fie la nivelul acestui modem. iPhone 6s, modelele anterioare, și chiar modelele CDMA de iPhone 7 folosesc modemuri produse de Qualcomm unde nu au fost întâlnite probleme similare.

Mergând cu iPhone-ul la un magazin Apple, persoana care a realizat și videoclipul de mai sus și a descris problema a afirmat că un tehnician Apple i-a înlocuit pe loc dispozitivul cu unul nou. Mai mult, respectivul angajat ar fi afirmat că a văzut această problemă pe alte câteva dispozitive și că le-a înlocuit pe toate la indicațiile companiei Apple.

De fapt, problema este suficient de răspândită încât Apple nu doar că știe de ea, dar le-a trimis centrelor de service autorizate instrucțiuni de rezolvare a ei. Într-un document intern obținut de cei de la MacRumors, compania Apple le recomandă tehnicienilor din service să repornească dispozitivele iPhone 7 și iPhone 7 Plus afectate, iar dacă problema persistă, atunci acestora le este indicat să scoată și să reintroducă SIM-ul în telefoane. Evident, dacă problema persistă este sugerată înlocuirea dispozitivelor cu unele noi.

Investigând problema pe dispozitivele primite, compania Apple va veni probabil cu o soluție de rezolvare într-o actualizare software, deoarece este puțin probabil ca natura ei să fie hardware și să trebuiască înlocuite toate modelele GSM de iPhone 7 care rămân fără niciun serviciu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.