Apple nu va raporta vânzările de iPhone 7 din weekendul lansării. Iată motivul invocat

0
735

iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt disponibile la precomandă în mai multe țări din întreaga lume încă de vinerea trecută, iar dacă ați urmărit compania Apple în ultimii ani, atunci probabil că știți că pe la această oră ar fi trebuit să anunțe vânzările din weekendul lansării. Ei bine, lucrul acesta nu se va întâmpla în 2016.

Într-un răspuns oferit jurnaliștilor de la CNBC, compania Apple a anunțat că nu va raporta vânzările din weekendul lansării pentru iPhone 7 și iPhone 7 Plus, întrucât simte că acele rezultate „nu ar mai fi un parametru reprezentativ” din cauza cererii care va eclipsa stocul.

Ne așteptăm ca iPhone 7 și iPhone 7 Plus să fie incredibil de populare în rândul utilizatorilor și suntem emoționați să începem înregistrarea precomenzilor pe 9 septembrie. Clienții își vor primi noile iPhone-uri începând cu data de 16 septembrie.

În anii trecuți am anunțat cât de multe noi iPhone-uri au fost vândute în weekendul lansării. Dar cum am extins distribuirea prin operatori și revânzători la zeci de mii de locații din întreaga lume, acum suntem în punctul în care știm dinainte să preluăm precomanda primul client că vom vinde toate stocurile de iPhone 7.

Aceste vânzări inițiale sunt determinate de stoc, nu de cerere, și am decis că nu mai sunt un parametru reprezentativ pentru investitorii și clienții noștri. De aceea, nu vom mai anunța vânzările din primul weekend. Reiterăm ghidajul financiar pentru trimestrul care se încheie în septembrie pe care l-am oferit pe 26 iulie.

Într-o notă de cercetare, analistul KGI Securities, Ming-Chi Kuo a afirmat că producția de serie a iPhone 7 și iPhone 7 Plus nu va începe până în a doua jumătate a lunii august, adică mult mai târziu decât se aștepta toată lumea. Problemele de producție întâmpinate de lanțul de furnizori ai Apple din cauza necesității etanșării carcasei noilor dispozitive astfel încât să întrunească toate condițiile pentru certificarea IPX7 de rezistență la apă erau invocate de către analist ca fiind principalul motiv pentru care s-a întârziat începerea producției de serie a noii generații de iPhone.

Afirmația analistului a generat un val de îngrijorări în rândul investitorilor cu privire la vânzările de iPhone. De fapt, Kuo însuși a previzionat că Apple va avea un stoc de doar 20-25 de milioane de iPhone-uri în trimestrul actual, cu 5-10 milioane mai mic decât estimarea lui anterioară.

Și cum în fiecare an de la iPhone 4s încoace Apple a raportat vânzări de iPhone mai bune decât în anul anterior, multă lume și mulți investitori se tem ca nu cumva Apple să fi luat decizia de a nu anunța vânzările de iPhone 7 și iPhone 7 Plus din cauza convingerii că acestea vor fi mai slabe decât cele înregistrate anul trecut de iPhone 6s și iPhone 6s Plus. Tocmai de aceea și acțiunile gigantului american au înregistrat o scădere imediat după ce CNBC a difuzat anunțul.

Așadar, oficial nu se va cunoaște numărul exact de dispozitive iPhone 7 și iPhone 7 Plus pe care Apple le-a vândut. În schimb, se va cunoaște numărul total de iPhone-uri vândute în T4 2016, iar atunci se va vedea dacă noua generație de iPhone a avut mai mult succes decât precedentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.