După mai multe concedieri și închideri, Apple reia lucrul la mașina autonomă. Apple Car a fost testată

0
780

Compania Apple a închis anumite divizii ale proiectului de dezvoltare a mașinii inteligente și a concediat zeci de angajați care lucrau la el, însă nu a renunțat complet la Apple Car. Potrivit jurnaliștilor de la The New York Times, compania americană a decis să „repornească” recent procesul de dezvoltare a mașinii autonome.

Informația vine la puțin peste o lună după ce în presă se vehicula că gigantul american a luat decizia de a lucra mai intens la dezvoltarea unui sistem de șofat autonom și a trece în plan secund crearea autoturismului propriu-zis despre care se vorbește atât de mult în ultima vreme. Schimbarea planului inițial s-ar fi produs în momentul în care conducerea diviziei auto a fost preluată de către Bob Mansfield, un vechi angajat al Apple ce a mai ocupat în trecut funcția de vicepreședinte executiv pentru tehnologii.

Se pare că Mansfield ar mai fi decis, odată cu modificarea strategiei, să îi concedieze pe mulți dintre angajații care lucrau inițial la proiectul „Titan” (numele de cod sub care se lucrează la Apple Car).

Angajaților Apple li s-a spus că toate concedierile fac parte dintr-o „repornire” a proiectului auto, au afirmat persoane informate cu privire la schimbare. Un purtător de cuvânt Apple a refuzat să comenteze.

The New York Times mai informează că Apple a făcut până acum un progres notabil în dezvoltarea mașinii, testând până acum câteva autovehicule. Testele ar fi fost derulate în rute simple și limitate din medii închise, deoarece tehnologia este departe de a fi gata de folosire pe drumurile publice.

În ultimii ani Apple ar fi adus să lucreze în proiectul Titan sute de ingineri de la producători auto importanți, inclusiv Tesla, Ford și General Motors, precum și ingineri care lucrau în alte divizii. La un moment dat se zvonea chiar că echipa Apple Car este formată din aproape 1.000 de membri. Totuși, după numeroasele concedieri făcute de noul lider al proiectului nu se știe dacă echipa mai este într-atât de numeroasă.

În ceea ce privește termenul-țintă de finalizare a mașinii, din cauza numeroaselor schimbări și amânări se zvonește că acesta ar fi fost întârziat până în 2021.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.