Waze pentru iPhone poate fi de acum folosit și în mașină prin Apple CarPlay

0
2363
waze carplay

Waze, populara aplicație de cartografiere a Google care îți oferă itinerarii și informații din trafic în timp real, a fost actualizată la începutul acestei săptămâni pentru a introduce o funcționalitate pe care utilizatorii de iPhone o așteptau de ceva vreme.

Mai precis, Waze lucrează acum în Apple CarPlay, dacă ultima sa versiune este instalată pe un iPhone cu iOS 12 sau ulterior. Aplicația oferă, așadar, o alternativă foarte bună pentru Hărți Apple, singura opțiune de cartografiere din CarPlay până la lansarea iOS 12.

CarPlay este un standard creat de Apple care transformă unitățile multimedia ale diferitor modele de autoturisme lansate din 2015 și până în prezent în afișaje și controllere pentru iPhone. Conectând un iPhone compatibil la unitatea multimedia a unei mașini care acceptă standardul Apple, vei putea accesa CarPlay pentru a vedea câteva dintre aplicațiile tale de pe iPhone (preinstalate și de la terți) și întreprinde anumite acțiuni, cum ar fi apelarea, accesarea hărților pentru navigare, controlarea muzicii redate, trimiterea de mesaje prin comenzi vocale, accesarea Siri șamd.

Or, din moment ce oferă suport pentru CarPlay, Waze va putea fi folosit de către toți posesorii de iPhone 5s (sau orice model mai recent, cu iOS 12.0 sau ulterior instalat) direct din mașină, fără a mai fi nevoiți să își pună telefonul într-un suport special. În CarPlay, aplicația celor de la Google le va afișa utilizatorilor de iPhone aceleași informații care le afișa și pe telefon, avantajul fiind acela că se va folosi de ecranul mare al mașinii pentru a-ți arăta harta și de unitatea de sunet a autoturismului pentru a-ți oferi indicații și informații din trafic.

Hărți Google, o altă alternativă foarte bună la aplicația de hărți preinstalată din iOS, a fost și ea actualizată recent pentru a oferi suport CarPlay în autoturismele compatibile. Aceasta înseamnă că utilizatorii de iPhone cu iOS 12 pot de acum să acceseze din CarPlay trei dintre cele mai populare aplicații de cartografiere de pe iOS.

Actualizarea la Waze 4.43.4 poate fi realizată de pe orice model de iPhone cu iOS 9.0 sau ulterior din App Store > Actualizări (reține, însă, că pentru a te bucura de această aplicație în CarPlay va trebui să îți actualizezi iPhone-ul la iOS 12).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.