Apple achizitioneaza o noua firma specializata în învatare automata

0
479

Compania Apple a achiziționat recent a treia firmă specializată în învățare automată din 2015 încoace, scrie TechCrunch. Denumită Tuplejump, firma fondată în India avea ca obiect principal de activitate suplificarea tehnicilor de gestionare a datelor și crearea de instrumente care să simplifice lucrul cu cantități foarte mari de date.

Pe site-ul web care acum este închis, Tuplejump se prezentau în felul următor:

În urmă cu câțiva ani oamenii au realizat că volumul de date pe care afacerile îl generează devine greu de mânuit. Un nou set de tehnologii pentru admionistrarea acestor cantități imense de date au apărut pe neașteptate. Noi am fost unii dintre primii utilizatori ai acestor tehnologii pentru „date mari”. Ajutând companii din Fortune 500 să adopte aceste tehnologii, am realizat rapid cât de complicate sunt și cât de mult pot fi simplificate.

Astfel, am început căutarea de a simplifica tehnologiile de administrare a datelor și de a le face extrem de simplu de utilizat. Construim o tehnologie care este simplu de folosit, scalabilă și vom permite oamenilor să pună întrebări dificile unor seturi de date imense.

Conform celor de la TechCrunch, Apple a cumpărat Tuplejump pentru proiectul său de tip sursă deschisă „FiloDB”, care a fost creat pentru a folosi concepte de învățare automnată și analitice pe cantități uriașe de date, în timp real. Cu toate acestea, compania americană nu a decis deocamdată să modifice modul de distribuire a acestui proiect, așa că oricine poate încă să beneficieze de ceea ce oferă el.

Achiziția Tuplejump a fost confirmată de către Apple prin răspunsul clasic:

Apple cumpără companii IT mai mici din când în când și nu ne discutăm, în general, scopul sau planurile noastre.

Celelalte companii specializate în învățarea automată pe care Apple le-a cumpărat recent sunt Perceptio și Turi. Sisteme de învățare automată au fost introduse la scară tot mai largă de gigantul american în sistemele de operare și aplicațiile sale, cele mai recente îmbunătățind Poze, Siri și aplicația Cameră de pe iPhone 7 Plus.

Având mai nou și tehnologiile și oamenii celor de la Tuplejump, cei de la Apple vor putea să extindă și mai mult învățarea automată în produsele sale, oferind utilizatorilor mai multe lucruri utile și care să le simplifice viețile.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.