Apple a angajat în ultimii ani „zeci de experți în îngrijirea sănătatății” pentru a dezvolta un software mai bun de înregistrare a datelor de sănătate, scrie Bloomberg. Se pare că obiectivul principal al gigantului american este de a transforma HealthKit într-un instrument capabil să ajute medicii la stabilirea unor diagnostice mai corecte, Apple Watch urmând a avea un rol esențial în toată această ecuație.

Sistemul ar putea distruge bucată cu bucată două probleme care chinuie industria și care au dat bătăi de cap altor firme specializate din domeniu: interoperabilitatea -capacitatea de a permite transferul de date de la un spital la altul prin diferite baze de date – și analiza – capacitatea de a face rapid și simplu pentru fizicieni să extrapoleze informațiile frapante din munți de date.

Dacă eforturile vor avea succes, atunci HealthKit ar putea să interpreteze datele de sănătate și fitness, și să ofere sfaturi în consecință pacienților, doctorilor și altor persoane direct interesate.

Colectarea de date despre sănătate și mișcare urmează să fie ajutată de Apple Watch, inclusiv prin intermediul a două noi aplicații capabile să ajute utilizatorii să urmărească somnul și să își uniformizeze nivelul de mișcare fizică prin „măsurarea timpului dintre sistole și diastole”.

Aflat la Startup Fest Europe în luna mai a acestui an, Tim Cook, directorul general al companiei Apple, a declarat „Dacă, conduci un timp și mașina ta se încălzește prea tare, tragi pe dreapta. Dacă ai nevoie să schimbi uleiul, îți spune că trebuie să îi schimbi uleiul. Care este echivalentul pentru corpul uman? Sănătatea este o problemă importantă în întreaga lume, iar noi credem că are nevoie de simplitate și o nouă viziune.”

Încă de la lansarea Apple Watch, compania Apple a început să investească masiv în sănătate, lansând framework-urile HealthKit, ResearchKit și CareKit, care au avut un impact foarte bun în viețile multor oameni și care au ajutat cercetătorii să înțeleagă mai bine boli care chinuie omenirea de secole.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.