iPhone 7 este supus unui test de durabilitate extrem. Se pare că Apple minte în privința folosirii safirului

0
951

Canalul YouTube JerryRigEverything a supus iPhone 7 unui test de durabilitate extrem, în urma căruia a ajuns la concluzia că Apple a creat un „telefon solid”, construit bine din punct de vedere calitativ, dar cu câteva observații în privința așa-zisului safir.

Testul din cadrul clipului video care poate fi vizionat ceva mai jos este compus din mai multe probe în care se încearcă să se vadă cât de bine rezistă cel mai nou model de iPhone cu ecran de 4,7 inchi la zgârieturi, căldură și îndoire.

În cadrul primei probe autorul clipului folosește un cuțit pentru a încerca, fără succes, să zgârie ecranul întărit cu ioni-X al iPhone 7. Apoi el decide să folosească instrumente având un vârf de diferite durități. De la nivelul 2 la nivelul 5, aceste vârfuri nu zgârie deloc ecranul, ceea ce înseamnă că monedele, cuțitele sau cheile nu îl vor zgâria absolut deloc. La nivelul de duritate 6 apar însă primele zgârieturi, ceea ce înseamnă că iPhone 7 se va zgâria dacă ecranul său va intra în contact cu diferite obiecte mai dure din mediul înconjurător.

Rămânând la ecran, o brichetă este aprinsă și ținută foarte aproape de afișajul iPhone 7, motiv pentru care se descoperă că acesta rezistă 10 secunde până când pixelii se încălzesc și se sting. Totuși, ei nu se ard complet și își revin după câteva secunde, ceea ce este impresionant. Concluzia la capitolul ecran este că iPhone 7 are un ecran cu o durabilitate „similară celei a altor telefoane mobile tipice”.

Trecând la carcasa noului iPhone 7, aparent aluminiul anodizat în culoarea negru mat rezistă foarte bine la contactul cu cheile (lăsând mici semne de-abia vizibile), însă nu rezistă lamei unui cutter / cuțit. Același lucru poate fi spus și despre butoane (ceea ce denotă că sunt produse din metal), însă nu și despre antene, care continuă, așa cum era de așteptat, să fie produse din plastic.

În ceea ce privește butonul principal și lentilele camerei, despre care Apple susține că sunt produse din safir, ei bine avem parte de câteva surprize. Deși niciuna dintre cele două componente nu se zgârie cu cheile sau lama cutterului, la folosirea unui instrument cu duritatea 6 (deci cel care a zgâriat și ecranul), ambele se zgârie. Și cum safirul ar fi trebuit să reziste până la nivelul 9 de duritate, JerryRigEverything afirmă că nici butonul principal și nici lentilele camerei iPhone 7 nu sunt produse din safir, așa cum susține Apple, ci din aceeași sticlă ca și ecranul. Și trebuie să recunoaștem: acest lucru este foarte ciudat.

Ajungând la eliminarea jackului de căști, strict din privința durabilității JerryRigEverything susține că aceasta este „o mișcare foarte proastă” făcută de Apple, deoarece de acum două tipuri de accesorii – căștile și cablurile de alimentare – vor folosi acest port cu durată de viață limitată, ceea ce înseamnă că el va înceta mai devreme să funcționeze.

În fine, la proba de îndoire a carcasei, iPhone 7 s-a descurcat excelent. Carcasa noului iPhone este la fel de rezistentă precum cea a iPhone 6s, deci nu se va îndoi precum carcasa iPhone 6. Cu toate acestea, atunci când este forțată foarte tare (lucru ce se va întâmpla foarte rar la utilizarea normală) adezivul care prinde ecranul de carcasă pentru a proteja componentele interne de apă va începe să se desprindă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.