Apple introduce programul educațional „Oricine poate programa” și anunță actualizări pentru aplicațiile iWork

0
893

În cadrul evenimentului media de pe 7 septembrie, compania Apple a anunțat introducerea unui nou program ConnectED denumit „Oricine poate programa”. Acest program a fost conceput pentru a-i ajuta pe elevii și studenții din SUA (și nu numai) să învețe cum să scrie coduri.

„Oricine poate programa” își propune să îi învețe pe cei mici cum să programeze în Swift – limbajul de programare al companiei Apple. La acest program al Apple s-au înscris deja peste 100 de școli din Statele Unite ale Americii, care vor folosi, potrivit directorului general al Apple, aplicația iOS Swift Playgrounds pentru a-i învăța pe cei mici tainele programării.

Am crezut întotdeauna că educația este un egalizator extraordinar, o forță puternică pentru schimbare, pentru bine și am crezut întotdeauna că produsele noastre ar putea avea un impact pozitiv asupra profesorilor și elevilor. Dar suntem foarte conștienți că nu orice școală poate avea acest impact [pozitiv]. De aceea suntem foarte legați de ConnectED, o inițiativă națională a guvernului și a celor mai mari companii IT de a aduce acea tehnologie în școlile defavorizate.

Am vizitat personal câteva dintre aceste școli ConnectED, iar progranul dă rezultate uimitoare. Copiii sunt mai implicați decât oricând și învață ca niciodată altcândva, așa cum ar și trebui.

Apple a anunțat recent că a furnizat produse proprii în 114 școli din Statele Unite ale Americii și că a oferit un Mac și un iPad la 4.500 de profesori. În total, Apple a donat 50.000 de iPad-uri pentru elevi și studenți.

Revenind puțin la programul „Oricine poate programa”, am văzut mai sus că el se va baza pe aplicația Swift Playgrounds și trebuie să mai știm un lucru esențial: ea nu va fi disponibilă numai în SUA. Aplicația Swift Playgrounds vine preinstalată pe toate tabletele iPad în iOS 10, ceea ce înseamnă că utilizatorii din întreaga lume (inclusiv România) vor putea să o folosească pentru a învăța cum să creeze aplicații și jocuri în Swift.

Separat de ConnectED și Swift Playgrounds, Apple a mai anunțat la conferința de săptămâna aceasta că va lansa o actualizare majoră pentru aplicațiile suitei iWork ce va introduce o caracteristică nouă și importantă pentru toți utilizatorii din lume. Este vorba despre Colaborare, o funcționalitate ce va ajunge în Pages, Numbers și Keynote și care le va oferi nu doar studenților și profesorilor, ci și oamenilor de afaceri și nu numai o modalitate mai eficientă de a lucra împreună la un document, o prezentare sau foaie de calcul.

Drept exemplu, compania Apple a arătat cum mai mulți utilizatori pot edita în aceeași timp o prezentare Keynote, în privat sau public, fără a fi niciun fel de problemă.

Caracteristica de colaborare va sosi printr-o actualizare atât în versiunile macOS ale iWork, cât și în versiunile pentru iOS ale suitei de productivitate.

iOS 10 și Swift Playgrounds vor fi disponibile publicului larg pe 13 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.